Clătita este un desert versatil care poate fi consumat alături de o mulțime de toppinguri, pentru toate gusturile. Pentru a avea o clătită cât mai delicioasă, aluatul trebuie să fie perfect.
Dacă vrei ca desertul tău să fie pufos și să rămână mereu moale, trebuie să adaugi iaurt în aluatul de clătite. Acesta este secretul gospodinelor pentru a prepara cele mai bune clătite. Iată rețeta:
Începem prin a amesteca toate ingredientele uscate într-un bol încăpător, adică făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul.
Într-un bol separat, amestecăm foarte bine ingredientele lichide, adică laptele, iaurtul, untul topit și esența de vanilie. De asemenea, ouăle trebuie bătute foarte bine până devin omogene.
După, turnăm amestecul de ingrediente lichide peste cele uscate și amestecăm ușor cu o spatulă sau un tel până când aluatul este omogen.
Mai apoi, încălzim o tigaie antiaderentă la foc mediu, o ungem cu puțin unt sau ulei, după preferințe, și turnăm câte un polonic mic de aluat în tigaie pentru fiecare clătită.
Când apar bule la suprafață, întoarcem clătita și o gătim pentru încă 1-2 minute, până devine aurie. Clătitele se servesc calde, alături de toppingurile voastre preferate, precum fructe proaspete, miere, gem, ciocolată etc.
O rețetă mai inedită, dar foarte gustoasă, este cea de clătite cu bere și portocale. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Amestecăm foarte bine făină cu laptele, ouăle, berea, sarea și untul topit, iar aluatul se lăsă la odihnit o oră. Mai apoi, clătitele se coc într-o tigaie unsă cu unt.
Separat, în altă tigaie, se topesc 5 linguri de zahăr, cu 2 linguri de apă. Vom obține un caramel auriu, în care se adaugă 50 de grame de unt, felii de portocale și suc de portocale.
Lăsăm pe foc 2‑3 minute, iar în fiecare clătită punem 2‑3 felii de portocală și sos. La final, puteți orna clătitele cu pudră de zahăr.