Majoritatea gospodinelor știu cum să facă acest preparat, ardeii copți. Dar, conform celebrului chef Orlando Zaharia, există ingredientul care îi dă un gust exact ca la bunica acasă. Așa că, citește mai departe și află ce să adaugi în salata de ardei copți la final.
Se știe deja că ardeii roșii au un aport important de nutrienți și vitamine. Dar, odată preparați așa, făcând salată din ei, dar copți, aceste legume devin și mai apetisante, putând fi adăugate la orice alt preparat culinar.
Majoritatea gospodinelor știu rețeta pentru salata de ardei copți ca-n copilărie, un preparat simplu, ca la bunica acasă, dar conform unui celebru chef, există ceva în plus, și anume ingredientul care îi dă un gust exact ca la bunica acasă. Conform lui Orlando Zaharia, acum făcând parte din juriul de la Chefi la Cuțite, există ceva ce trebuie adăugat la final și care-i va da un alt gust, și o altă savoare.
Pentru unii numele de sarmuzac s-ar putea să nu spună mai nimic, dar pentru gospodinele experimentate acesta poate fi ingredientul care îi dă un gust exact ca la bunica acasă, adăugat la salata de ardei copţi.
De altfel, celebrul chef Orlando Zaharia spune că acesta este sosul pe care-l adaugă la final pentru a avea un gust și mai delicios. De altfel acesta a publicat recent pe rețelele de socializare întreraga sa rețetă pentru salata de ardei copți, iar la final arată cum adaugă acest sos, spunând că „Se simte gustul prin telefon?! 😜 Ardei copți cum făcea mamaia!”.
Sarmuzac, sau sos de usturoi, este extrem de simplu de făcut, și pentru asta ai nevoie de următoarele ingrediente:
Tot ce ai de făcut este să zdrobești usturoiul, apoi să adaugi celelalte ingrediente și să le amesteci. Ceea ce mai este de reținut, este că sosul trebuie să fie puțin lichid, așa că ajustați cantitatea de apă sau suc de lămâie.
Odată ce ai terminat de făcut acest sos, după ce ai ajuns la final cu rețeta ta de salată de ardei copți, adaugă sarmuzac, și vei avea o salată ca la bunica acasă, numai bună de mâncat. În rest, Poftă bună!