În Europa există multe locuri legendare, care merită vizitate și pe care toată lumea le cunoaște, însă și unele mai puțin cunoscute, însă la fel de interesante. Este și cazul acestui orășel spaniol, a cărui denumire are mai multe litere decât alfabetul. A apărut în urmă cu mai bine de patru secole și păstrează aceleași tradiții.
Spania este una dintre țările preferate de turiști, atunci când vine vorba despre vacanță. Dacă mulți se îndreaptă spre zone arhi-cunoscute și obiective turistice renumite, precum Barcelona cu catedrala Sagrada Familia, există și destinații mai puțin comerciale, însă la fel de frumoase și cu o istorie cel puțin la fel de interesantă.
Unul dintre aceste locuri este orășelul cu cel mai lung nume din Spania: San Sebastian de loc Ballesteros. Pe cât de lung este numele, având mai multe litere decât alfabetul, pe atât de restrânsă este așezarea. Situat în regiunea Cordoba, acesta are puțin peste 800 de locuitori. Este însă o așezare foarte veche, care datează de la 1615.
Numele orașului a fost dat după ce au fost achiziționate pământurile cunoscute cu numele de Ballesteros și Gregorio, fiind o combinație între numele Sfântului Sebastian și denumirea acestor locuri. În acest orășel se simte o puternică influență germană, mai ales în ceea ce privește artitectura. Orașul a fost înființat cu scopul de a repopula zona, fiind o colonie. În San Sebastian de los Ballesteros trăiesc și acum oameni de origine germană, descendenți ai primilor coloniști.
În Spania există mai multe așezări, atât urbane cât și rurale, ale căror nume conțin structura ”San Sebastian”. În afară de orașul menționat anterior, care are și cea mai lungă denumire, mai există și San Sebastian de la Gomera, San Sebastian de los Reyes, precum și San Sebastian simplu, un oraș mare din Țara Bascilor. Are peste 186.000 de locuitori și este o zonă turistică importantă, având și deschidere la Oceanul Atlantic.
Cu o suprafață de 60 de kilometri pătrați, San Sebastian se remarcă atât datorită peisajelor, arhitecturii, plajei, cât și datorită preparatelor culinare de neratat, cu specific spaniol. Un astfel de exemplu, care a devenit cunoscut în toată lumea de către iubitorii de dulciuri, este cheesecake-ul San Sebastian, un desert pe bază de brânză, foarte fin și cremos, care se servește alături de topping de ciocolată. Orașul San Sebastian a fost și Capitală Culturală Europeană, în anul 2016.