Chiftelele își găsesc mereu loc pe masa noastră, fie că le consumăm de sărbători sau într-o zi oarecare, este un preparat des făcut de gospodine. În funcție de zona țării, gustul diferă, dar rezultatul este mereu delicios.
În funcție de preferințe, chiftelele se pot prepara din carne de vită, porc, pui, curcan sau chiar pește. Ultima variantă este foarte apreciată în zona Dunării. Astăzi v-am pregătit o rețetă de chiftele cu carne de curcan.
Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:
Modul de preparare este foarte simplu și la fel ca și în cazul altor rețete cu chiftele. De asemenea, puteți folosi și morcov dacă doriți. Pentru început, punem carnea într-un castron încăpător, tăiem ceapa mărunt, spargem ouăle și dăm cățeii de usturoi pe răzătoare.
Adăugăm condimentele în compoziție și frământăm foarte bine cu mâinile unse cu puțin ulei de măsline. Chiftelele le vom rumeni în ulei, după care le punem pe un șervețel pentru a scăpa de ulei. Merge perfect cu o salată sau un pireu.
Din alte rețele nu lipsește carnea de porc. Poate că este cea mai comună alegere pe care o fac românii atunci când vine vorba despre prepararea chiftelelor. Carnea de porc se folosește în special în perioada Crăciunului, dar, desigur, o puteți folosi oricând.
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
În primul rând, dacă nu este carnea tocată, o dăm prin mașină. După, pisează usturoiul și înmoaie pâinea în apă. Peste carnea tocată adaugă ouăle, ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul mărunțit, miezul de pâine stors de apă, sarea și piperul.
Amestecă totul foarte bine și dozează chiftelele cu ajutorul unei linguri, după modelează-le așa cum preferi. Adăugă-le în tigaia cu ulei încins și prăjește-le pe fiecare parte bine. Servește-le pe un platou, alături de legume, brânzeturi, sau oricum dorești. Poftă bună!