Prăjitura cu prune, un desert foarte ușor de făcut, perfectă pentru orice ocazie și cu adevărat delicioasă. Încearcă următoarea rețeta și spune-ne ce părere ai.
Vara trebuie să consumăm multe fructe, așa ne recomandă nutriționiștii. Pentru această prăjitură cu prune aveți nevoie de puțin timp de preparare și doar câteva ingrediente, precum:
Începem prin a tăia cu grijă prunele în jumătate și scoatem sâmburii. În cazul în care aveți prune foarte mari, le puteți tăia în sferturi. Mai apoi, într-un bol mare și încăpător, batem untul cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă și aerată.
În același bol vom adăuga ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare. Într-un alt bol încăpător, amestecăm făina, praful de copt, sarea și scorțișoara. Cea din urmă este opțională. Dacă nu vă place, nu este obligatoriu să o folosiți.
Încorporați treptat ingredientele uscate în compoziția de unt și ouă, amestecând ușor cu o spatulă. După, adăugați nucile tocate și coaja rasă de lămâie. La fel ca și în cazul scorțișoarei, coaja de lămâie este opțională.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, iar într-o tavă unsă cu puțin unt turnăm aluatul și îl nivelăm foarte bine cu o spatulă. Mai apoi, așezăm prunele pe suprafața aluatului, presându-le ușor în compoziție.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit și coacem prăjitura timp de circa 35 – 40 de minute sau până când trece testul scobitorii. La final, scoate prăjitura și o lăsăm să se răcească în tavă timp de câteva minute, după care o punem pe un grătar pentru a se răci complet.
Presărați zahăr pudră deasupra prăjiturii răcite pentru un aspect atrăgător și o puteți consuma alături de o băutură rece. Poftă bună!