07 iul. 2024 | 13:34

Românii, dezamăgiți de ce se întâmplă la tavernele din Grecia: “Ai noștri greci s-au cam șmecherit! Anul viitor mă gândesc serios la Turcia”

News
Românii, dezamăgiți de ce se întâmplă la tavernele din Grecia: “Ai noștri greci s-au cam șmecherit! Anul viitor mă gândesc serios la Turcia”
Românii sunt dezamăgiți de prețurile din Grecia

Grecia este una dintre destinații turistice preferate de români, datorită peisajelor de vis și prețurilor mai mici. Cu toate acestea, unii spun că anul acesta este diferit și că, de fapt, prețurile au crescut considerabil.

„Anul viitor mă gândesc serios la Turcia”

Zeci de mii de turiști români ales să-și petreacă vacanța de vară în Grecia. Peisajele de aici nu se compară cu cele din România, iar mulți preferă plajele din Grecia, unele fiind mai retrase.

O bună perioadă de timp au fost prețuri foarte avantajoase, unul dintre motivele principiale pentru care mulți alegeau această destinație. Cu toate acestea, un român a mărturisit că lucrurile s-au schimbat.

Pe un forum pe rețelele de socializare unde se vorbește despre vacanțele în Grecia, un bărbat a spus că „grecii s-au cam șmecherit”. Potrivit acestuia, anul acesta prețurile sunt mult mai mari față de anii trecuți. 10 euro parcarea pe zi, 8-9 euro o salată și 5 euro o bere, spune el.

„Mulți se vor supăra!
Mulți îmi vor da dreptate!
Ai noștri greci s au cam șmecherit!
5€ berea la cârciumă, minim
8-9€ salată grecească
10€ parcarea/zi la plajă (Lefkada)
șezlong nu știu ca am avut de acasă dar va las pe voi
cazare de 120€ fără apă caldă
+ fac diferența între localnici și turiști la taverne
Anul viitor mă gândesc serios la Turcia”, a fost postarea românului.

Unii au fost de acord cu el, alții l-au contrazis

Cum era de așteptat, părerile au fost împărțite. Au fost internauți care au fost de acord cu spusele bărbatului. În schimb, alții au spus că prețurile au fost mereu asemănătoare în fiecare an.

„Începând de anul acesta și eu am observat o schimbare, în râu, pe multe paliere. Nu o să intru în detalii pentru că sunt mulți „cunoscători” care găsesc ei contra argumente la orice. Cert este că nu mai e Grecia de acum 5-8 ani”, a fost unul dintre comentarii.

„Eu sub 9 euro nu am mai mâncat salată la greci de câțiva ani  Ce mi se pare aiurea e că dacă unii ies în grup la un restaurant de fițe la noi nu se plânge nimeni de prețuri, dar la greci va așteptați pe ieftineală. De ce nu vă plângeți că la noi o salată e tot 50 ron?”, a spus un alt internaut.

Un român cu restaurant în Grecia explică de ce sunt aceste prețuri

Un alt român care are restaurant în Grecia, Creta, mai exact, a explicat de ce prețurile sunt atât de mari, spunând că:

„Bună seară tuturor. Am un restaurant în Creta, cred că aș putea să va lămuresc puțin de ce prețurile au crescut față de alți ani : în primul rând peste tot în lume așa cum fiecare dintre noi știm prețurile au explodat așa și în Grecia.

Taxele pentru firme sunt extrem de mari ,nu se mai lucrează la negru că în urmă cu 4-5 ani, controalele sunt din ce în ce mai multe ,prețurile la băuturi au explodat pentru că TVA ul a urcat la 24% la tot ce înseamnă băuturi răcoritoare, spirtoase sau cafea.

Legumele în perioada Iulie August sunt extrem de scumpe doar un exemplu azi castraveții au fost la en-gros 2;60. Deci va întreb… totuși cât să fie o salată ținând cont că e pentru 2 persoane…8:50-9 euro eu zic că e ok.

Am fost în țară, la restaurantele noastre se mănâncă mai scump iar porțiile nici nu se compară, nu mai vorbim de Frumusețea Greciei care nu se compară cu o masă luată în oraș aglomerat.

Consider că prețurile încă sunt acceptabile, consider că 10 zile de vacanța merită să va bucurați de peisaj, de mare, de mâncare bună ,de ospitalitatea de care Grecii sunt renumiți ….acuma poate sunt și excepții dar cel mai important până la urmă este să fim sănătoși și să acceptăm condițiile așa cum sunt dacă nu…sigur mai sunt și alte locuri de vizitat.

Va doresc un concediu de vis și sper că v-am fost de ajutor”, a spus acesta.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro