Salata de roșii și castraveți se prepară foarte ușor și este perfectă pentru zilele caniculare de vară. În plus, aceste ingrediente se găsesc pe toate tarabele din piețe, iar în această perioadă au cel mai bun gust. Pentru a face cea mai gustoasă salată și cu multă zeamă, gospodinele de la țară folosesc un truc. Descoperă-l și tu.
Salata de roșii și castraveți este o rețetă clasică, simplă și sănătoasă, perfectă pentru a însoți diverse feluri de mâncare sau pentru a fi servită ca atare. De asemenea, este foarte sănătoasă deoarece conține numai legume. În plus, roșiile și castraveții se găsesc în această perioadă pe toate tarabele din piețele din România și au cel mai bun gust pe timpul verii.
Pe lângă roșii și castraveți, gospodinele de la țară mai pun în salată ardei gras și, neapărat, ceapă și usturoi pentru un gust deosebit. Și trebuie să mai afli un truc important la care apelează acestea: ia 2-3 roșii mai mici și mai moi și dă-le pe răzătoare. În sosul obținut pune puțină sare, piper și puțin ulei. Apoi adaugă usturoiul tocate mărunt. Se amestecă toate până se omogenizează, iar sosul se toarnă peste salata din roșii, castraveți, ardei și ceapă.
Rețeta de salată de roșii a lui Radu Anton Roman este ușor de făcut și ai nevoie doar de câteva ingrediente în afară de roșii, bineînțeles. Acestea sunt: mărar sau cimbru și sare și piper, după gust. De asemenea, poți pune două linguri de ulei pentru mai mult gust.
Pentru început, se spală roșiile și te taie în felii subțiri. Mai apoi, se toacă verdeața care se pune peste acestea în bol. Se presară sare și piper, se toarnă uleiul și se amestecă bine până când se întrepătrund gusturile.
Pentru această salată trebuie doar să spali legumele și să le pui într-un bol tăiate după bunul plac. Adaugă brânza feta sfărâmată, măslinele, puțin ulei de măsline, piper și oregano. La final pune pătrunjelul și amestecă bine.