13 iun. 2024 | 15:39

Alertă ANM! Se schimbă vremea în aproape toată țara. Temperaturile scad cu până la 10 grade Celsius. Cod galben de furtuni

Vremea Meteo
Alertă ANM! Se schimbă vremea în aproape toată țara. Temperaturile scad cu până la 10 grade Celsius. Cod galben de furtuni
Se schimbă vremea în România

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie vin cu o nouă alertă. Temperaturile scad considerabil în aproape toată țara, iar unele județe se află sub cod galben de furtuni.

Alertă ANM! Scad temperaturile și vin furtunile

Meteorologii au emis noi alerte de vreme severă, valabile pentru aproape toată țara. Sunt anunțate ploi torențiale, grindină, vijelii și cantități de apă de peste 40 de litri pe metru pătrat.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că va fi instabilitate atmosferică în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei, de la ora 17:00 până mâine dimineață la ora 06:00.

Sunt anunțate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), precum și grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp și izolat peste 40.

Cod galben de caniculă în București și 14 județe

În jumătate de țară este furtună, iar în cealaltă jumătate caniculă. În cursul zilei de astăzi, sudul țării rămâne sub cod galben de caniculă, însă temperaturile vor coborî în weekend.

Meteorologii au emis un cod galben de caniculă valabil pentru București și 14 județe din sudul și sud-estul țării. Printre județele vizate se numără Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța.

În aceste zone, temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius, ajungând până la circa 35 de grade. Disconfortul termic va fi unul ridicat, iar indicele temperatură-umezeală se situează în jurul valorii de 80 de unități.

Cum va fi vremea în București

Conform prognozei speciale pentru București, până vineri dimineață se estimează o vreme călduroasă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi unul variabil, iar seara vor exista înnorări, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice, grindină și vijelii.

Temperatura maximă înregistrată va fi în jur de 33 de grade Celsius. Spre dimineață va fi mai răcoare, iar temperaturile vor fi de 16-19 grade Celsius.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei lui
Unica.ro
Ceaușescu a tras în români, la Vadu Roșca. Începutul ascensiunii dictatorului
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
Anvelopele care devin obligatorii în România. Toți șoferii trebuie să circule cu ele
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro