Trei sortimente de tăieței sud-coreeni care se vând și în țara noastră au fost retrase de la vânzare, deoarece pot cauza ”otrăvire acută”. Produsele se bucură de o popularitate uriașă în toată lumea. De ce provoacă produsele otrăvire.
Tăiețeii sunt produși de un brand sud-coreean foarte popular în vest, iar profitul operațional al companiei a ajuns anul trecut la mai bine de 110 milioane de dolari.
Este vorba despre tăiței Samyang Foods, care se găsesc și în România, dar nu cei comercializați în țara noastră sunt periculoși pentru consumatori. Potrivit Administrației de Medicină Veterinară și Alimentară din Danemarca, în tăieței s-au găsit niveluri periculoase de capsaicină, compus ce se găsește în ardeiul iute, notează The Guardian.
În acest condiții, cele trei sortimente retrase de la vânzare în Danemarca sunt: Samyang Buldak 3x Spicy & Hot Chicken, 2x Spicy & Hot Chicken și Hot Chicken Stew. Autoritatea daneză a precizat că nivelul în cazul unui singur pachet de tăieței era ”atât de ridicat încât prezintă un risc de otrăvire acută pentru consumator”.
”Dacă aveți produsele, ar trebui să le aruncați sau să le returnați la magazinul de unde au fost cumpărate”, se arată într-un comunicat al autorității din Danemarca.
Compania sud-coreeană a precizat că este prima dată când produsele firmei sunt retrase de la raft pentru că au fost considerate mult prea picante și a adăugat că va lucra pentru a înțelege mai bine reglementările locale de pe piețele de export.
”În prezent, produsele sunt exportate în întreaga lume, dar aceasta este prima dată când au fost rechemate din acest motiv”, a declarat un purtător de cuvânt de la Samyang Foods.
În România, de-a lungul timpului, inspectorii de la ANSVSA au fost retrase sute de produse de pe rafturile magazinelor după ce au descoperit substanțe periculoase. Potrivit experților, 10% dintre produsele alimentare nu sunt ceea ce se scrie pe etichetă că sunt.
Astfel, în țara noastră, inspectorii au retras de la raft, în medie, 42 de alimente pe an, iar în top se află înghețata, deserturile, legumele, fructele și produsele din carne, mai ales cele de pui.