03 iun. 2024 | 08:33

Unde trebuie amplasat aparatul de aer condiționat pentru facturi mai mici la lumină. Cum să economisești mulți bani vara

Utile
Unde trebuie amplasat aparatul de aer condiționat pentru facturi mai mici la lumină. Cum să economisești mulți bani vara
Unde trebuie amplasat aparatul de aer condiționat pentru facturi mai mici la lumină. Cum să economisești mulți bani vara

Odată cu venirea sezonului estival, zilele toride sunt tot mai dese. Temperaturile depășesc frecvent valoarea de 30 de grade Celsius, așa că mulți dintre noi pornim aparatele de aer condiționat. Ei bine, având în vedere faptul că prețurile la electricitate sunt din ce în ce mai mari, trebuie să știm ce măsuri putem lua cu aceste dispozitive pentru a reduce cheltuielile.

Unde să amplasezi aparatul de aer condiționat pentru facturi mai mici la energie

Pentru a reduce costurile la energia electrică, amplasarea corectă a aparatului de aer condiționat este extrem de importantă. În rândurile care urmează, noi îți vom prezenta o serie de sfaturi și trucuri utile la utilizarea aparatelor de aer condiționat. Dacă ții cont de toate aceste lucruri, nu doar că vei avea parte de un confort sporit în zilele toride de vară, ci vei observa și o reducere semnificativă a facturilor la lumină.

Înainte de toate, trebuie să menționăm faptul că aerisirea încăperilor este foarte importantă și trebuie făcută chiar la primele ore ale dimineții, atunci când temperaturile nu sunt chiar atât de ridicate. Așadar, după ce ai aerisit bine locuința, închide ferestrele și trage jaluzelele.

Amplasarea aparatului de aer condiționat

Unitatea exterioară a aparatului de aer condiționat trebuie să fie amplasată într-o zonă umbrită, de preferat pe partea nordică sau estică a casei. Expunerea directă la soare poate reduce eficiența aparatului și poate crește consumul de energie.

În schimb, unitatea interioară ar trebui amplasată într-o zonă cu o circulație bună a aerului. Montarea unității interioare într-o zonă unde aerul poate circula liber ajută la răcirea eficientă a întregii încăperi. Evită colțurile sau locurile în care fluxul de aer poate fi blocat de mobilier.

Aparatul de aer condiționat trebuie montat la o înălțime corespunzătoare. Mai precis, unitatea interioară ar trebui amplasată la aproximativ 2 metri deasupra podelei. Aerul rece coboară, așa că această poziționare ajută la răcirea uniformă a camerei.

Întreținerea corespunzătoare a aparatului de aer condiționat este extrem de importantă. Curăță sau înlocuiește filtrele de aer în mod regulat și asigură-te că unitatea exterioară este liberă de praf și murdărie. Un aparat bine întreținut funcționează mai eficient.

Alte sfaturi utile

Atunci când pornim aerul condiționat, este recomandat să nu setăm termostatul la o temperatură mai scăzută decât în mod normal. O temperatură foarte joasă nu va răci casa mai repede, însă consumul de energie va crește semnificativ. Chiar dacă afară este caniculă, o temperatură de 24 – 25 de grade Celsius este ideală în interior.

Un alt aspect important este izolația locuinței. Asigură-te că locuința ta este bine izolată pentru a preveni pierderile de aer rece. De asemenea, folosește perdele opace sau jaluzele pentru a bloca căldura solară în timpul zilei.

Menținerea ușilor și ferestrelor închise ajută la păstrarea aerului rece în interior și împiedică intrarea căldurii. Totodată, înlocuirea electrocasnicelor vechi cu modele mai noi, eficiente din punct de vedere energetic, poate contribui la reducerea consumului total de energie.

Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Trei noi filme de groază de vizionat luna aceasta, acum când numărătoare inversă pentru Halloween a început
EVZ.ro
Alertă medicală în România! Virusul care poate să te ucidă în 48 de ore a ajuns în spitale. A fost confirmat primul caz
Spynews
UE a impus restricții. Ursula a tăiat acest drept. România, obligată sa respecte legea
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MII de pensionari, PUȘI pe LISTA de AȘTEPTARE. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro