31 mai 2024 | 15:11

Apare o nouă stațiune turistică în România. Va fi finanțată direct de către Comisia Europeană

Diverse
Apare o nouă stațiune turistică în România. Va fi finanțată direct de către Comisia Europeană
Când va fi gata

Românii vor avea parte de o nouă stațiune turistică modernă unde își pot petrece concediile de vară. Este situată într-o zonă foarte frumoasă din România, iar proiectul a costat aproape 80 de milioane de euro. Proiectul strategic a fost aprobat de Guvern și urmează să fie finanțat direct de Comisia Europeană.

Apare o nouă stațiune turistică în România

Pe 30 mai 2024, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și candidatul PSD pentru un nou mandat, a declarat că noua stațiune va fi construită cu o investiție majoră de 80 de milioane de euro, finanțată din fonduri europene și aprobată direct de Comisia Europeană. 

Vezi și: Top destinații de vacanță accesibile în 2024. Sunt superbe și ideale pentru toate vârstele

Avem în zona de nord a județului o stațiune de interes național, Moreni-Padina-Peștera. Este cea mai nouă stațiune de interes național din România, declarată prin Hotărâre de Guvern. Anul acesta vom declara un proiect strategic al României, vom construi o stațiune modernă cu o valoare totală de aproape 80 de milioane de euro. E o investiție a Consiliului Județean din bani europeni. Va fi un proiect finanțat direct la Comisia Europeană și va fi declarat proiect strategic“, a declarat politicianul pentru DcNews.

Proiectul ar putea fi gata în doi ani și va include două pârtii de schi, o bază de agrement și va avea toată infrastructura necesară dezvoltării sale.

Zona este cunoscută pentru peisajele sale impresionante și este un paradis pentru pasionații de drumeții și aventură. Turiștii au la dispoziție numeroase trasee montane marcate, care străbat păduri verzi, pârâuri cristaline și culmi montane spectaculoase. 

Vizitatorii pot urca până la Vârful Omu, cel mai înalt vârf din Munții Bucegi, sau pot explora Cheile Tătarului, o zonă sălbatică și fascinantă.

Investiția urmează să fie finalizată în doi ani și va oferi multiple opțiuni pentru petrecerea timpului liber atât în sezonul rece, cât și în cel cald.

Află și: De ce să alegi o vacanță pe litoralul românesc în extrasezon

Iarna, turiștii se vor putea bucura de sporturi de iarnă, iar vara vor putea să se relaxeze la terase însorite cu panorame superbe, să facă plimbări cu bicicleta sau să viziteze obiective turistice interesante precum Peștera Ialomiței sau Lacul Scropoasa.

Padina-Peștera – stațiune turistică de interes național

În anul 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, zona Padina-Peștera a fost declarată stațiune turistică de interes național, fiind o adevărată comoară pentru cei pasionați de aventură și drumeții.

An de an, oamenii își iau rucsacul în spate și echipamentul special și se aventurează să urce pe Vârful Omu, să facă drumeții prin Cheile Tătarului sau să se plimbe prin natura fascinantă.

Iarna, zona devine un paradis pentru toți cei care iubesc adrenalina și zăpada, iar vara, totul se transformă într-un loc de poveste, unde te poți relaxa în liniște sau poți să faci plimbări cu bicicleta până la cele mai interesante obiective turistice cum ar fi Lacul Scropoasa.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
O nouă rută pentru vacanțele în Grecia. Se dă startul unui proiect de amploare
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Statul pune limită! Lege nouă pentru case şi apartamente. Cum vor plăti bani românii
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro