Fără îndoială, toată lumea are zahăr în casă. Cu toate acestea, foarte puțini știu că acest produs poate face minuni pentru gazon. În continuarea acestui articol, noi îți vom spune cum să folosești zahărul pentru a avea o grădină de-a dreptul uluitoare. Deși poate părea incredibil, zahărul ucide buruienile și ține la distanță unele insecte.
Deși pot părea lipsite de importanță, buruienile ne pot strica grădina. Asta pentru că sunt capabile să „fure” apa, lumina soarelui și chiar nutrienții plantelor noastre preferate. Ei bine, aici intervine trucul cu zahărul. Aceasta este o alternativă excelentă la utilizarea chimicalelor pentru a menține gazonul sănătos.
Zahărul s-a dovedit a fi un element eficient în prevenirea germinării semințelor de buruieni în sol și în ghivece. Acest truc presupune împrăștierea a jumătate de kilogram de zahăr pe metru pătrat de iarbă, înainte de mulcirea solului.
Pentru aplicarea corectă a zahărului și eliminarea buruienilor, este esențial să îl distribuiți uniform pe gazon și apoi să udați din abundență. Totuși, prima udare trebuie să fie ușoară, să nu depășească 2 centimetri adâncime. Ulterior, zona tratată trebuie greblată și curățată. În final, se recomandă hrănirea solului cu un îngrășământ organic bogat în azot și efectuarea unei alte irigări.
Este important să vă amintiți să acoperiți zona cu zahăr uniform și să udați ușor pentru a evita atragerea insectelor și a eventualilor dăunători. Utilizând această metodă vă puteți menține gazonul frumos și fără buruieni.
Încă de la începutul primăverii, este esențial să fertilizați gazonul la fiecare patru sau cinci săptămâni. Asta pentru a înlocui substanțele nutritive pierdute. Îngrășămintele speciale pentru gazon oferă nutrienți esențiali, cum ar fi azotul, potasiul și fosforul. Cantitatea adecvată de îngrășământ este de obicei indicată pe ambalajul produsului.
Pentru a îmbunătăți respirația rădăcinilor, este indicat să greblați suprafața pentru a aera solul. De asemenea, scarificarea este utilă și pentru îndepărtarea ierbii moarte și a altor resturi, permițând apei și oxigenului să ajungă mai bine la rădăcini.
Buruienile concurează cu iarba pentru resurse precum apă, nutrienți, lumină și spațiu. Pentru a le controla, le puteți extrage manual pe cele mai mici, asigurându-vă că le smulgeți și rădăcinile. În cazul buruienilor mai mari, se pot folosi unelte precum mașinile de tuns sau de îndepărtat buruienile. Dacă persistă, utilizarea erbicidelor poate fi o opțiune.
În ceea ce privește irigarea gazonului, aceasta trebuie adaptată la temperatura și umiditatea mediului. Chiar și culoarea ierbii vă poate spune când are nevoie de apă. Dacă este deshidratată, iarba tinde să capete nuanțe de albastru și gri. În perioadele de secetă, este important să udați mai des, mai ales dacă a gazonul este plantat de curând. Utilizarea sistemelor automate de irigare poate facilita această sarcină.