Toți românii care au planificat o vacanță în Grecia vara această trebuie să cunoască noile reguli. Acestea se aplică celor care doresc să călătorească cu feribotul. Despre ce este vorba, aflați în rândurile următoare.
Grecia se numără printre destinațiile turistice preferate de români, iar sezonul vacanțelor se apropie cu pași repezi. Noile reguli sunt valabile pentru cei care călătoresc în Grecia cu feribotul și au mașini electrice.
Mai exact, șoferii trebuie să știe că, pentru a le fi permis transportul cu vehiculele pe feribot, bateriile mașinilor electrice nu trebuie să fie încărcate la mai mult de 40% din capacitate.
Această regulă este valabilă pentru mașinile electrice, hibride sau alimentate cu GPL. În cazul celor din urmă, vehiculele nu trebuie să aibă mai mult de jumătate de rezervor plin.
De asemenea, în cazul în care mașinile au probleme tehnice pe parcursul călătoriei, șoferii sunt obligați să anunțe echipajul.
Clubul Automobil German a confirmat pe data de 23 mai că regulile sunt deja în vigoare. De asemenea, ADAC adoptat o poziție critică față de reglementări, afirmând că:
„Experții nu au nicio dovadă că mașinile electrice, implicate sau nu într-un accident, sunt mai expuse la riscul de incendiu decât vehiculele cu motoare cu combustie.”
Dacă au respectat regula transportului mașinilor electrice și au ajuns cu bine în Grecia, românii trebuie să știe și de regulile pe care trebui să le respecte odată ce au ajuns pe plajă.
Premierul Greciei a anunțat că numărul șezlongurilor va fi limitat. Prin urmare, 70% din plajă trebuie să fie fără șezlonguri, pentru a preveni supraaglomerarea. În zonele protejate, această proporție va fi de 85%.
Mai mult, șezlongurile nu trebuie să fie foarte aproape de apă, ci la o distanță de patru metri, astfel încât, în caz de urgență, salvatorii să se poată deplasa fără probleme. Vor fi și unele locuri unde turiștii pot face plajă doar cu prosopul.