Dacă încă ai pungi de mazăre congelată în congelator, îți recomandăm să profiți de ocazie și să prepari un fel de mâncare delicios, așa cum face bucătarul Ovidiu din Bacău, alias Bărbosu. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care, cel mai probabil, le ai deja în bucătărie. Succes!
Îți amintești vremurile în care erai copil și urai mazărea? Bineînțeles că nimeni nu o consuma la vârsta respectivă. Trebuie să recunoaștem însă că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, ne dorim să profităm de proprietățile acestei legume deosebite – dulce, fragedă și delicioasă, dacă este preparată în mod corect.
Bucătarul Ovidiu din Bacău, alias Bărbosu, a dezvăluit cum prepară mâncare de mazăre ca odinioară, cu un ingredient special: carne din cârnați de casă proaspeți, neafumați (!). Este indicat să pregătești și mărar tocat pentru acest fel de mâncare. Știi, probabil, că mazărea nu merge niciodată fără mărar.
Pe lângă mărar, o cantitate copioasă de piper va da gust deosebit mâncărurilor de mazăre. Leguma este foarte versatilă, fiind preparată în numeroase feluri, sub formă de piure, supă, ca garnitură sau rece, sub forma unei salate. Se gătește foarte rapid, spre deosebire de alte legume. Iată cum trebuie să procedezi!
Mâncarea de mazăre a lui Bărbosu este gata. Se poate servi imediat, cu atenție să nu frigă, în forma propriu-zisă sau alături de alte garnituri, cum ar fi o salată de roșii cu ceapă. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă, garantat! Poftă bună!