03 mart. 2020 | 13:58

Recep Erdogan anunță pericolul pentru Europa. ”În curând, numărul va fi de ordinul milioanelor!”

Știri generale
Recep Erdogan anunță pericolul pentru Europa. ”În curând, numărul va fi de ordinul milioanelor!”
Recep Erdogan anunță pericolul pentru Europa

Președintele turc Recep Erdogan anunță pericol pentru Europa. Turcia nu mai poate face față numărului mare de oameni care fug din cauza războiului civil din Siria. Ce a declarat oficialul într-un discurs ținut la Ankara?

Recep Erdogan anunță pericol pentru Europa

Mii de refugiați și imigranți au forțat, sâmbătă, granița dintre Turcia și Grecia și continuă să sosească alții, după ce liderul Recep Erdogan le-a permis să plece spre Europa. Trenuri și autocare pline se îndreaptă acum spre nord-vestul Turciei, de unde străinii speră că vor intra în Uniunea Europeană. Între timp, televiziunea de stat din Turcia spune, într-un demers propagandistic, că refugiații ar urma să își schimbe traseul și vor trece prin România în drumul lor către Occident.

„De când am deschis frontierele (vineri – n.red), numărul celor care se îndreaptă spre Europa a atins câteva sute de mii. În curând, cifrele vor fi de ordinul milioanelor”, a spus Recep Tayyip Erdogan într-un discurs rostit la Ankara.

Recep Erdogan anunță pericolul pentru Europa. ”În curând, numărul va fi de ordinul milioanelor!”

Imigranți

„Înțelegem că Turcia este într-o situație dificilă în privința refugiaților și imigranților. Cu toate acestea, ceea ce vedem nu poate fi răspunsul ori soluția”, a spus Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Poziția Greciei

La rândul său, Grecia a informat că a blocat mii de imigranți să intre ”ilegal” din Turcia, forțele de ordine folosind gaze lacrimogene pentru a împrăștia mulțimea.

„Suntem aici de două zile. Avem cu noi bebeluși și nu ne lasă să trecem. Folosesc gaze lacrimogene împotriva noastră. Nu avem mâncare, ce facem cu copiii noștri?”, spune un refugiat sirian.

„Nu găsim de lucru, totul e scump. Rudele noastre din Grecia ne-au spus că acolo se trăiește mai bine”, a explicat un alt altul.

Parteneri