Un preparat simplu, dar delicios, ce îți va încânta familia și musafirii! Această rețetă de pui la ceaun, varianta lui Bărbosu – un apreciat creator de conținut culinar – face furori în mediul online. Bucătarul a dezvăluit secretul ce îl face crocant la exterior.
„Bărbosu”, simpaticul creator de conținut care oferă internauților sfaturi și rețete delicioase, a făcut furori cu varianta sa de pui la ceaun. Este simplu de preparat, iar rezultatul este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
„Am luat un pui întreg și l-am tranșat. Am pus niște sare și niște piper peste bucățile de carne. Ca să vă iasă puiul la ceaun așa cum trebuie, ar trebui să foloisiți pui de țară. Dacă nu aveți, cum nici eu nu am avut acum, va trebui să luați un pui de calitate, ceva organic…nu sunt foarte ieftini, dar merită.
Va trebui să lăsăm puiul la înăbușit. Cu cât e lăsat mai mult, cu atât iese mai bine, mai gustos. ”
Înainte de a pune uleiul în vas, trebuie să ne asigurăm că încingem bine oala sau ceaunul înainte. Așe vom ști că puiul la ceaun iese crocant la exterior, dar bine pătruns.
„Ca să rumesc frumos puiul, va trebui să încing bine, bine oala și uleiul.”
Te-ar putea interesa și: De ce să nu mai arunci pielea de pui. Ce s-a descoperit acum
După ce se rumenește carnea, se adaugă doi căței de usturoi și o jumătate de pahar de vin alb. Se dă focul mic și se lasă la fiert cel puțin 40 de minute, cu vasul acoperit. Dacă este nevoie, se completează lichidul din interior cu apă sau vin.
„După 20 de minute de fiert cu vasul acoperit, am scos capacul, ca să scadă cât mai mult din lichid. La final, pun și două sau trei linguri de mujdei simplu peste carne”, a explicat acesta.
Te-ar putea interesa și: Cum se prepară ciorba de pui a la grec, de fapt. Secretul care face toată diferența