15 mai 2024 | 11:07

Cum se foloseşte corect bicarbonatul de sodiu pentru trandafiri. Le poţi face mai mult rău dacă nu ţii cont de aceste lucruri

Sfaturi pentru grădinari
Cum se foloseşte corect bicarbonatul de sodiu pentru trandafiri. Le poţi face mai mult rău dacă nu ţii cont de aceste lucruri
De ce este benefic bicarbonatul de sodiu pentru trandafiri

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care nu ar trebui să lipsească niciodată din casele noastre. Are nenumărate întrebuințări, dar nu multă lume știe că este benefic și pentru plante.

Moduri fantastice de utilizare a bicarbonatului de sodiu pentru trandafiri

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil și accesibil pentru toată lumea. Folosit în diverse domenii, chiar și pentru îngrijirea plantelor, cum ar fi trandafirii. Acesta poate fi foarte folositor și îi va ajuta să înflorească și să fie mere sănătoși.

Iată de ce este atât de benefic bicarbonatul de sodiu pentru trandafiri:

  • Îngrășământ natural

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca și îngrășământ natural pentru trandafiri și ajută la menținerea pH-ului solului și la stimularea creșterii sănătoase a plantei.

Puteți pulveriza trandafirii cu un amestec făcut din 1 lingură de zahăr, 1 lingură de bicarbonat de sodiu și 4 litri de apă. Doar amestecați toate aceste ingrediente și udați trandafirii o dată pe lună.

  • Combate mucegaiul

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antifungice și ajută la combaterea mucegaiului. Aplicarea unei soluții pe frunzele trandafirilor ajută la reducerea creșterii mucegaiului.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de ulei vegetal sau de gălbenele
  • 1 litru de apă
  • 1 linguriță de săpun lichid

Amestecați foarte bine toate aceste ingrediente într-un recipient cu pulverizator și pulverizați pe frunzele trandafirilor. Repetați acest tratament la fiecare 7-14 zile, până când mucegaiul este controlat. Este important să nu pulverizați soluție când este foarte cald, pentru a preveni arderea frunzelor.

  • Combate bolile fungice

Bicarbonatul de sodiu ajută în prevenirea și tratarea bolilor precum manșeta neagră, făinarea sau putregaiul cenușiu. Ca și ingrediente, aveți nevoie doar de 1 lingură de bicarbonat de sodiu și 4 litri de apă.

Amestecați bicarbonatul de sodiu cu apa într-un recipient și pulverizați soluția obținută pe frunzele trandafirilor afectați de boli fungice. Bicarbonatul modifică pH-ul suprafeței frunzelor, iar acest lucru face dezvoltarea bolilor mult mai dificilă.

  • Combate dăunătorii

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru combaterea dăunătorilor, precum acarienii sau afidele. Veți avea nevoie de 1 parte bicarbonat de sodiu și o parte zahăr. Amestecați-le în proporții egale pentru a forma un amestec omogen.

După, plasați amestecul într-un recipient mic sau o tavă și puneți-l în apropierea trandafirilor. Este important de știut faptul că eficiența acestui amestec poate varia, în funcție de dăunătorii cu care vă confruntați.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro