14 mai 2024 | 11:10

Raiul ascuns între munții României, de care prea puțini turiști au aflat. E unic în țara noastră

Utile
Raiul ascuns între munții României, de care prea puțini turiști au aflat. E unic în țara noastră
Este un loc unic în țara noastră, care ar avea potențialul de a atrage extrem de mulți turiști

Dacă nu ai planuri pentru următoarele zile de weekend, poate ar fi cazul să te gândești să ajungi în raiul ascuns între munții României, de care prea puțini turiști au aflat. Pentru început îți mai putem spune că e unic în țara noastră. Așa că, vom porni la drum, din ciclul „Turist prin țara mea!”, spre raiul ascuns între munții României.

„Turist prin țara mea!” spre raiul ascuns între munții României

Începem periplul nostru virtual, stabilind traseul dispre București spre județul Hunedoara, iar ținta noastră se află la cel puțin 397 km dinstață de Capitală. Deja am dat un indiciu despre zona înspre care de îndreptăm, dar mai avem ceva de mers până la raiul ascuns între munții României.

Lăsăm Curtea de Argeș, și ulterior Sibiul în spate, și ne îndreptăm spre Parcul Natural „Grădiștea Muncelului”, locul din România parcă scos din poveștile cu Harap-Alb sau Făt-Frumos, un adevărat rai ce stă ascuns între munți.

Raiul ascuns intre muntii Romaniei, de care prea putini turisti au aflat. E unic in tara noastra

Aici ai să descoperi un număr impresionant de peșteri, ascunse în munți, dar și galerii miniere vechi de câteva sute de ani. Dar ceea ce este și mai impresionant aici este subiectul de astăzi, și anume Cascadele Cioclovinei, raiul ascuns între munții României.

Cascadele Cioclovinei, spectaculoase căderi de apă

Situată în inima Parcului Natural „Grădiștea Muncelului”, cascada este o adevărată minune a naturii, iar foarte aproape turistul va descoperi și una din vechile cetăți dacice din Transilvania, și anume cetatea dacică „Piatra Roșie”.

Urcând, la pas, pe drumul forestier care duce până la Cascadele Cioclovinei, vei descoperi liniștea pădurii și cât de spectaculoasă poate fi natura. Dealurile Ciclovinei se ridică semeț la 200 de metri, iar localnicii din comunca Ciclovina te vor întâmpina cu zâmbete și căldură.

Raiul ascuns intre muntii Romaniei, de care prea putini turisti au aflat. E unic in tara noastra

Așa cum spuneam, în această zone sunt peste 400 de peșteri, una dintre ele aflându-se chiar aici, și poartă numele zonei. Foarte aproape de intrarea în Peștera Ciclovina se află și Cascadele Cioclovinei, care se revarsă în râul Luncani. Aici se află raiul ascuns între munții României.

Prea puțini turiști au aflat de acest loc unic în țara noastră

Nu este pentru prima oară când vorbim de locuri unice din România și spectaculoase, iar și în acest caz prea puțini turiști au aflat. Cascadele Ciclovinei este un loc unic în țara noastră, care ar avea potențialul de a atrage extrem de mulți turiști pasionați de natură.

În Parcul Natural „Grădiștea Muncelului”, pe lângă acest loc mirific, mai poți vizita și alte zone, precum Cheile Băniței, Crivadiei, Cheile Roșiei sau Cheile Tăii, toate fiind rezervații naturale protejate, și unde natura își arată splendoarea.

Aici vei descoperi cele mai frumoase cascade situate pe Valea Șipotului, din văile Cheia și Jigoreasa, precum și platourile montane care se ridică la înălțimi cuprinse între 800 și 1.100 de metri.

Concluzie

Așadar, dacă vrei să ai parte de liniște, natură și aer curat, ar fi cazul să faci o vizită aici, și să descoperi întreaga zonă care ascunde și raiul dintre munții României.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Regele Charles l-ar putea primi pe fiul său la sfârșitul lunii. E valabil și pentru Meghan?
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro