Țara noastră este una cu adevărat minunată și cu destinații turistice unice în toată lumea. Poate că nu multă lume știe, dar în România se găsește al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume. Știai de el?
Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” se află în pădurea Dumbrava din județul Sibiu și este al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume.
Aici veți regăsi peste 300 de clădiri, mori de apă, mori de vânt, prese uriașe pentru fructe, vin și alte structuri hidraulice cu caracteristici arhitecturale din diverse regiuni ale țării noastre.
Muzeul a fost inaugurat în anul 1967 și a reușit să însumeze circa 16.000 de piese. Toate acestea sunt expuse atât în interiorul clădirilor, cât și în exteriorul acestora.
Toate piesele unice în lume sunt situate în jurul a celor peste 10 km de ale construite în preajma a două lacuri extraordinare. Veți avea nevoie de o zi întreagă pentru a admira toate piesele de muzeu, iar pe lângă acestea, puteți participa la diferite activități, precum:
Plimbările cu barca îți vor oferi ocazia de admira clădirile și piesele de muzeu de pe unul dintre cele două lacuri. Tariful este de doar 20 de lei pentru o întreagă oră.
Zona morilor de vânt și de apă este cel mai atractiv și pitoresc sector al muzeului în aer liber. Vizitatorii vor putea vedea în realitate tehnicile uluitoare pe care le foloseau românii în vremurile de demult.
În muzeu sunt expuse peste 30 astfel de mori. Ele nu sunt puse în funcționare pentru a nu fi deteriorate, dar toate sunt funcționale.
Plimbările aici vă vor aduce aminte de viața de altădată, așa cum o trăia țăranul român pe vremuri. Elementele de decor reflectă traiul și istoria oamenilor de atunci. Practic, este o călătorie în timp. Puteți alege să vă plimbați pe jos, cu bicicleta sau cu trăsura.
Pentru doar 50 de lei pe zi, pasionații pescuitului pot veni aici pentru a-și întinde undițele. Cu toate acestea, potrivit reprezentanților muzeului, cantitatea de pește este limitată.