Cel mai consumat aliment în perioada următoare va fi oul. Masa de Paște la români trebuie să fie una bogată, iar gospodinele muncesc de dimineață până seara pentru a prepara cele mai bune bucate tradiționale. Cu toate acestea, specialiștii ne avertizează în privința anumitor ouă.
În perioada sărbătorilor, riscul de a ne confrunta cu toxiinfecție alimentară poate fi crescut. Din acest motiv, în fiecare an, mulți români ajung la Urgențe din cauza consumului excesiv de mâncare.
Nu doar excesul ne face rău, ci și anumite alimente care sunt nocive pentru noi. Există un anumit tip de ou pe care nu ar trebui să-l consumăm niciodată.
Având în vedere că este un ingredient des folosit în maioneză sau în consumul separat, ouăle de rațe pot provoca adevărate toxiinfecții alimentare, spun specialiștii în domeniu.
”Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul la Antena 3 CNN.
Pe lângă faptul că ar trebui să știm ce alimente să nu alegem, în cazul în celor care sunt sănătoase, un alt aspect important este de unde le cumpărăm. Ideal ar fi să cumpărăm carnea, de exemplu, de la producătorii locali sau de la ce în care avem încredere pe deplin.
„Să încerce să consume carne proaspătă, achiziționată de la producători sau de la cei care vând, care sunt în așa-zisă siguranță, adică magazine în care au încredere, unde știu că nu s-a mai produs niciodată, n-au mai fost astfel de izbucniri de toxiinfecții.
Așa că trebuie să avem grijă și de unde cumpărăm, de la ce producători sau de la ce vânzători, dar trebuie să fim atenți și noi acasă cum preparăm sau cum ținem”, a spus dr. Voichiţa Lăzureanu la Antena 3 CNN.