30 apr. 2024 | 20:18

Secretul Nadiei Comăneci pentru cele mai gustoase sărmăluțe. Cu ce să amesteci carnea tocată, ies extraordinare așa

Diverse
Secretul Nadiei Comăneci pentru cele mai gustoase sărmăluțe. Cu ce să amesteci carnea tocată, ies extraordinare așa
„Masa tradiţională e complexă”

Deși mulți o cunosc sub numele de Zeița de la Montreal, Nadia Comăneci este la fel de gospodină ca orice româncă, mai ales acum în perioada sărbătorilor de Paște. Așa că, este momentul să aflăm care este secretul Nadiei Comăneci pentru cele mai gustoase sărmăluțe. Tot de la ea vei afla și cu ce să amesteci carnea tocată.

Află secretul Nadiei Comăneci pentru cele mai gustoase sărmăluțe

Ca în fiecare an, de Paște, majoritatea gospodinelor, pe lângă preparatele tradiționale de Paște, drob și preparatele din carne de miel, în mod clar vor pune pe masă și sarmalele.

Așa cum spuneam la început, majoritatea românilor o știu pe Nadia Comăneci din postura de gimnastă, sau mai nou, de antrenoare, dar nu au văzuto niciodată în postura de gospodină.

Secretul Nadiei Comaneci pentru cele mai gustoase sarmalute. Cu ce sa amesteci carnea tocata, ies extraordinare asa

Așa se face că de curând româncele au putut afla care este secretul Nadia Comăneci pentru cele mai gustoase sărmăluțe. Zeița de la Montreal se laudă cu o rețetă specială a acestui preparat tradițional românesc, făcând și demonstrația acestui lucru.

Cu ce să amesteci carnea tocată în rețeta Nadiei

Se știe că americanilor le place foarte tare carnea de curcan, pe care o prepară des, mai ales  de „Ziua Recunoștinței”, astfel că Nadia Comăneci a decis să facă sarmalele cu carne de curcan, de altfel acesta este secretul pentru cele mai gustoase sărmăluțe.

Pe lângă carnea de curcan, care este una din cele mai sănătoase, Nadia spune că mai folosește foi de viță, ceapă, roez, bulion, un sos de salsa, nelipsita varză murată și bineînțeles condimente pentru a asezona carnea cu restul inrgredientelor.

Nadia Comăneci: „Facem în fiecare an o sărbătoare în familie”

Sărbătoarea Paștelui este una la fel de importantă și dincolo de ocean, iar în marile orașe, precum New Orleans, au loc adevărate parade, cunoscute sub numele de „Mardi Gras”.

Secretul Nadiei Comaneci pentru cele mai gustoase sarmalute. Cu ce sa amesteci carnea tocata, ies extraordinare asa

Nadia Comăneci și Bart Conner

În aceeași măsură, Nadia Comăneci spune că și în familia ei se sărbătorește, recunoscând că „Facem în fiecare an o sărbătoare în familie”:

„Facem în fiecare an o sărbătoare în familie, e rar când ne adunăm cu toţii, din toate colţurile lumii. Masa tradiţională e complexă, ei vor curcan, eu fac sărmăluţe cu curcan, sărmăluţe în foi de viţă, pentru că aşa am învăţat de la mama.

Am descoperit anul trecut că băieţelul meu iubeşte sarmalele. În acestea pun carne tocată de curcan (carne slabă care nu îngraşă), ceapă (jumătate o călesc, jumătate o pun crudă) şi puţin orez la final. În loc să folosesc bulion, pun sos de salsa (se ştie că ardeiul iute ajută la slăbit).

Eu prepar toată compoziţia şi împletitura, iar dedesubt adaug varză murată, cumpărată la borcan, tăiată de-a gata”, a povestit Nadia Comăneci.

Așa că, dacă vă decideți să faceți sarmale, poate ar fi cazul să încercați și rețeta Nadiei Comăneci, cine știe ce bunătăți pot ieși pentru masa de Paște.