25 apr. 2024 | 17:39

Unde poți lucra 4 zile pe săptămână din confortul casei tale. Sunt disponibile peste 1000 de joburi remote, ce alte beneficii atractive ai

News
Unde poți lucra 4 zile pe săptămână din confortul casei tale. Sunt disponibile peste 1000 de joburi remote, ce alte beneficii atractive ai
Locuri de muncă de acasă

Din ce în ce mai multă lume preferă un loc de muncă pe care îl pot face din confortul propriei case. Potrivit studiilor, aceștia dau un randament mult mai bun și îndeplinesc sarcinile mai repede.

Locuri de muncă remote

În anul 2019 doar 0,8% dintre angajații din România lucrau de acasă. De atunci și până în prezent, procentul a crescut la aproximativ 20%, arată estimările recente ale pieței. În mare parte, acest lucru se „datorează” pandemiei.

Ca răspuns la creșterea cererii pentru oportunități de lucru flexibile și la globalizarea pieței muncii, platforma de joburi nPloy a pregătit o selecție diverse de locuri de muncă de la distanță.

Startup-ul din Europa Centrală și de Est și-a extins oferta de angajare cu locuri de muncă remote, în special în industria tehnologiei. Prin urmare, platforma pune la dispoziție peste 1.000 de locuri de muncă pentru 100 de companii de tehnologie.

Majoritatea angajatorilor oferă beneficii atractive, precum timp liber flexibil, opțiunea de a lucra 4 zile pe săptămână, buget pentru wellness și echipamente pentru home office.

„Credem că lucratul de la distanță nu este doar o tendință, ci chiar viitorul muncii. Observăm un interes crescut pentru pozițiile remote în ultimele săptămâni, de când am început să le publicăm pe platforma noastră.

Talente din întreaga lume aplică prin intermediul nPloy cu o viteză impresionantă. Suntem încântați să conectăm profesioniști cu companii de renume internațional, ajutând ambele părți să depășească granițele și limitările locale și să extindă orizonturile”, afirmă Konstantin Tsonev, cofondator și COO al nPloy.

Munca de acasă poate avea beneficii pentru sănătate

Un studiu publicat de The Guardian arată că munca de acasă permite oamenilor să mănânce mai sănătos și să se simtă mai puțin stresați în timpul programului de muncă.

Aceste analize au fost făcut de către specialiști după pandemie, atunci când o mare parte din cei care obișnuiau să lucreze la birouri, indiferent de locul de muncă, au trebuit să îndeplinească aceleași sarcini de acasă.

În același timp, există și o parte negativă. Lucrătorii de la distanţă sunt mai predispuşi să mănânce gustări, să bea mai mult, să fumeze mai mult şi să se îngraşe, a constatat studiul cercetătorilor de la Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA) şi King’s College din Londra.

Unul dintre autorii acestui studiu este profesorul Neil Greenberg, psihiatru la King’s College din Londra. Acesta a precizat că lucrătorii și angajatorii trebuie să înceapă să ia în considerare munca la domiciliu cu aceeaşi seriozitate ca şi munca de birou.

”În vremurile vechi ale muncii de birou, oamenii şi-au dat seama că, dacă îi puneai pe toţi în aceeaşi cameră fără izolare fonică, totul era neplăcut şi nu aveai o forţă de muncă foarte productivă.

Acum, că am trecut la o cultură a muncii la domiciliu, este logic ca organizaţiile şi guvernul să se asigure că oamenii care lucrează la domiciliu o fac într-un mod cât mai eficient posibil”, a spus el.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Exclusiv: Mircea Lucescu, discuție importantă în fața casei. Cu cine s-a văzut antrenorul
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Toți proprietarii de case și mașini trebuie să plătească. Decizia a fost anunțată. Se aplică și în 2025
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro