O tânără care a supraviețuit accidentului de la 2 Mai, unde doi tineri au fost uciși, a vorbit despre clipele dureroase de după accident, dar și dinaintea evenimentului fatal.
Fata este colegă cu Sebastian Olariu la Facultatea de Geografie de la Universitatea București și se afla cu grupul ei de prieteni în stațiunea 2 Mai. Aceasta a precizat că veniseră la mare și că toți erau colegi de facultate, de un an, cu excepția Robertei Dragomir, prietena ei cea mai bună.
Ea a precizat că au mers pe trotuarul amenajat și că au mers în continuare unul după altul pe porțiunea îngustă. Cu Sebi a vorbit ultima dată înainte să iasă pe drum.
„Am mers pe trotuarul amenajat, apoi știam că vine porțiunea mai îngustă. Am mers unul după altul, eu eram ultima, mă ghidam după ceilalți. Înaintea mea se afla Sebi. Cu el am vorbit ultima oară, înainte să intrăm pe drum“, a povestit ea.
Studenta spune că momentul accidentului a fost unul șocant, totul s-a întâmplat într-o secundă, a fost un șoc din care te trezești abia după ce s-a petrecut. Era noaptea, liniște și se auzeau doar mașinile.
După ce și-a revenit după impact, a realizat că era lovită de oglinda Mercedesului condus de Vlad Pascu. Prietenul ei a venit în fugă să vadă dacă ea e bine, după care l-a văzut pe Sebi, decedat.
Potrivit anchetatorilor, Sebi a avut parte de o moarte cumplită. Mașina lui Vlad Pascu practic l-a secționat în două, o imagine greu de privit, mai ales pentru un părinte.
Tatăl tânărului ucis spune că nu va avea liniște până când Vlad Pascu nu ajunge după gratii mulți ani de acum încolo. În amintirea lui Sebi, Valentin Olariu și-a tatuat pe braț chipul fiului său și o rolă de film, ochii albaștri ai mamei și mesajul „I will always wonder who you would become.”
Sebi era pasionat de film, iar țelul lui era să devină într-o zi regizor.
Judecătoarea dosarului lui Vlad Pascu a amânat procesul și a formulat cerere de abținere. A solicitat colegilor săi magistrați să o retrag din acest dosar, lucru confirmat de avocatul Adrian Cuculis.
„Cererile noastre de amânare, a mea şi a colegei mele, au fost formulate bazându-ne pe ceea ce a dispus Inspecţia Judiciară, respectiv sesizarea CSM cu privire la suspendarea doamnei judecător, motiv pentru care s-a amânat termenul de astăzi, s-a acordat un nou termen.
Important este de ştiut că, dacă se va admite cererea de abţinere, întreg procesul se va lua de la zero, dacă doamna judecător va fi suspendată pe data de 24, se va relua procesul de la zero.
Dacă niciuna dintre cele două variante nu se va aplica, la termenul următor vor fi audiate cele 10 sau 11 părţi civile şi vom pune concluzii pe fond. Noi aveam pregătite inclusiv astăzi încă două cereri, una de suspendare a procesului, alta de amânare. S-a admis de prima dată cererea de amânare, nu au mai fost utile celelalte două cereri.
Un lucru este cert, erau vreo 120 de întrebări de adresat părţilor civile. Probabil că la ultimul termen de judecată, oricare va fi el, procesul o să înceapă la 10 şi se va termina la 22”, a precizat Adrian Cuculis.