Dacă vrei să ai pe masa de Paște drob de miel rețeta moldovenească, trebuie să urmezi această rețetă prin care obții cel mai delicios preparat de sărbători. Gustul organelor de miel cu ceapă verde, condimente și verdețuri este deosebit și îi va bucura pe toți cei prezenți. Poți servi drobul cu pâine proaspătă sau chifle de casă.
Pentru această rețetă ai nevoie de:
Pasul inițial în prepararea drobului de miel constă în curățarea organelor de sânge și pielițe și tăierea lor în bucăți mici.
Dacă folosești prapur de miel, acesta trebuie spălat și păstrat în apă până la pregătirea celorlalte ingrediente.
Ceapa se toacă fin, iar ceapa și usturoiul verde se spală și se taie rondele, păstrând separat partea albă și cea verde.
Uleiul și untul se încing într-o tigaie, adăugând ceapa albă și usturoiul, boabele de piper și dafin, călindu-le până se înmoaie.
Apoi, se adaugă organele de miel în tigaie, începând cu inima, apoi plămânii și splina, urmate de rinichi și ficat. Organele se călesc și se lasă să se răcească.
Organele călite se trec apoi prin mașina de tocat, adăugându-se ceapa și usturoiul călite și untul rămas.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Carnea tocată se amestecă cu ceapa și usturoiul verde tocate, pătrunjelul și mărarul, ouăle crude, sarea și piperul.
Forma de copt se unge cu unt, iar dacă folosești prapur, acesta se poate folosi pentru a tapeta forma complet.
Jumătate din compoziția de drob se distribuie în formă, presându-se bine, apoi se așează ouăle fierte tari și se adaugă restul compoziției.
Se nivelează bine și se acoperă cu prapur. Dacă nu folosești prapur, poți distribui untul rămas pe deasupra.
Drobul se coace la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45-50 de minute. Se lasă să se răcească în formă, apoi se servește rece alături de alte antreuri de pe masa de Paște.
Dacă nu vrei ca drobul tău să aibă un gust sau miros prea pregnant de miel, poți înlocui ficatul cu ficat de pui. De asemenea, poți schimba rinichiul și plămânul cu organe de porc.