08 apr. 2024 | 17:31

Top 7 locuri din Transilvania pe care trebuie să le vizitezi. Peisajele pitorești sunt magice

Turism
Top 7 locuri din Transilvania pe care trebuie să le vizitezi. Peisajele pitorești sunt magice
Top 7 locuri din Transilvania pe care trebuie sa le vizitezi

Transilvania, regiunea pitorească din inima României, este renumită pentru peisajele sale spectaculoase, istoria sa bogată și atmosfera misterioasă. Dacă îți dorești să evadezi din rutina citadină și să te ascunzi de agitația marilor orașe, iată ce poți vizita în Transilvania, pentru a te bucura de frumusețea naturii și a arhitecturii autentice.

Castelul Bran

Cea mai faimoasă destinație turistică din Transilvania este, fără îndoială, celebrul Castel Bran, aflat în apropierea minunatului Brașov, în inima munților Carpați.

Fiind asociat cu legenda Contelui Dracula, Castelul Bran a devenit, în ultimul secol, una dintre cele mai vizitate atracții din România.

Situat pe un deal stâncos, acest castel medieval oferă priveliști spectaculoase și o incursiune fascinantă în istorie. Fortăreața a fost construită în secolul al XIV-lea și a deținut o poziție strategică importantă, fiind folosită în diferite scopuri de-a lungul timpului, inclusiv ca reședință regală și vamă.

Cele mai frumoase castele din Transilvania

Transilvania și cele mai frumoase castele ale sale

Arhitectura castelului este o combinație interesantă de stiluri, incluzând elemente gotice, renascentiste și baroce. Cu turnuri masive, ziduri de piatră și curți interioare, castelul impresionează prin frumusețea și robustețea sa.

Peștera Scărișoara

Peștera Scărișoara este una dintre cele mai mari și mai spectaculoase peșteri glaciale din Europa și una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din România.

Situată în Munții Apuseni, în apropierea satului Gârda de Sus, județul Alba, această peșteră impresionantă atrage anual mii de vizitatori dornici să descopere frumusețea și misterul său.

Peștera a fost descoperită în anul 1850 de către speologul Emil Racoviță și este cunoscută pentru ghețarul său uriaș, care este unul dintre cele mai vechi din lume, cu o vârstă estimată la peste 3.500 de ani.

Ghețarul ocupă o parte semnificativă din interiorul peșterii și are o grosime de aproximativ 26 de metri. Principalul punct de atracție al Peșterii Scărișoara este Sala Domului, o încăpere imensă cu o înălțime de aproximativ 48 de metri și o suprafață de aproximativ 780 de metri pătrați.

Aici se află ghețarul uriaș, care impresionează prin dimensiunile sale și prin cristalele de gheață spectaculoase.

Cetatea Rupea

Cetatea Rupea este o fortăreață medievală impresionantă situată pe un deal stâncos în apropierea orașului Rupea din județul Brașov, în inima Transilvaniei, România.

Cu o istorie îndelungată și o poziție strategică importantă, cetatea este una dintre cele mai bine conservate și impresionante fortărețe din regiune și atrage anual mii de turiști dornici să descopere farmecul și misterul său.

Cetatea Rupea datează din secolul al XIV-lea și a fost construită de sașii transilvăneni pentru a apăra regiunea împotriva invaziilor și incursiunilor. Fortăreața a fost extinsă și fortificată de-a lungul secolelor și a deținut o poziție strategică importantă în regiune.

Vezi și Top 7 destinații turistice gratuite în România. Nu trebuie să plătești niciun leu pentru a le vizita

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor, cunoscut și sub numele de Castelul Huniazilor, este una dintre cele mai impresionante și celebre fortărețe din România.

Situat în orașul Hunedoara din Transilvania, acest castel medieval remarcabil atrage anual mii de turiști din întreaga lume, dornici să descopere frumusețea și istoria sa bogată.

Construcția Castelului Corvinilor a început în secolul al XIV-lea, dar a fost extinsă și renovată de-a lungul secolelor, reflectând diferitele stiluri arhitecturale și tendințe din acele perioade.

Fortăreața a fost reședința familiei Hunyadi (sau Huniazilor), una dintre cele mai influente și puternice familii nobiliare din Transilvania.

Arhitectura castelului combină elemente gotice, renascentiste și baroce și impresionează prin dimensiunile sale impunătoare și prin detaliile sale arhitecturale elaborate.

Cu turnuri masive, ziduri fortificate și curți interioare elegante, Castelul Corvinilor este un exemplu remarcabil al arhitecturii medievale.

Salina Turda

Salina Turda este una dintre cele mai spectaculoase și celebre saline din România și din lume, situată în apropierea orașului Turda, în județul Cluj, în inima Transilvaniei.

Această minunată atracție turistică are o istorie bogată de peste două mii de ani și este vizitată anual de mii de turiști, dornici să exploreze frumusețea și misterul său subteran.

Exploatarea sării în această zonă a început în perioada romană și a continuat în timpul Evului Mediu și al perioadei moderne. Cu toate acestea, spațiul subteran a fost transformat într-o minunată atracție turistică în ultimele decenii.

Cheile Turzii

Cheile Turzii sunt unul dintre cele mai spectaculoase și pitorești locuri naturale din România, situat în Munții Trascăului, în județul Cluj, Transilvania.

Acest complex de chei și defilee impresionante atrage anual mii de turiști, dornici să exploreze frumusețea sălbatică a naturii și să se bucure de activități în aer liber.

Ele sunt sculptate în stâncă calcaroasă și sunt traversate de râul Hășdate, care a creat un peisaj spectaculos de chei adânci, stânci abrupte și cascade pitorești.

Vegetația luxuriantă și pădurile de foioase completează peisajul sălbatic și sălbatic al acestui loc unic. Pentru cei mai aventuroși, Cheile Turzii oferă și posibilități de escaladă, alpinism și speologie.

Numeroase trasee și rute de escaladă sunt disponibile pentru iubitorii de senzații tari și pentru cei care doresc să exploreze peșterile și galeriile subterane din zonă.

Vezi și Top 5 locuri din România pe care să le vizitezi primăvara. Peisajele îți vor tăia respirația

Satul Biertan

Biertan este un pitoresc sat săsesc situat în inima Transilvaniei, în județul Sibiu, România. Cunoscut pentru atmosfera sa liniștită și autentică, precum și pentru arhitectura sa tradițională bine conservată, Biertan este o destinație populară pentru turiștii dornici să exploreze frumusețea și istoria rurală a regiunii.

Satul Biertan are o istorie îndelungată, cu rădăcini care se întind până în perioada medievală. Întemeiat în secolul al XIII-lea de coloniști sași, Biertan a fost un important centru cultural, religios și economic al sașilor transilvăneni.

Biserica fortificată din Biertan este una dintre cele mai mari și mai bine conservate biserici fortificate săsești din Transilvania.

Construită în secolul al XV-lea, această impresionantă biserică este înconjurată de ziduri masive de apărare și de un turn de pază impunător. Interiorul bisericii găzduiește o serie de valori artistice și istorice remarcabile, inclusiv un altar trilobat sculptat în piatră.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Cum s-a prăbușit o mare rețea de socializare. Zeci de milioane de utilizatori au renunțat
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Imagini înfricoșătoare. Cum ar arăta un atac nuclear asupra celui mai mare oraș din Europa Occidentală. Simularea care ne dă fiori
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Diana Șoșoacă a dat cărțile pe față. România, sub protectoratul Rusiei
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Marea voce a României s-a stins! Dumnezeu sa-l odihnească în pace!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se SCHIMBĂ REGULILE la PENSIE! Anunțul Casei de Pensii pentru seniori
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro