Mai este puțin până pe 28 aprilie, când vom prăznui Floriile, iar meteorologii ANM au reactualizat prognoza, anunțând cum va fi vremea de Florii, făcând precizarea și când revin ploile.
Încă de la primele ore ale dimineții, ANM a actualziat datele meteo pentru ziua de 8 aprilie, dar și pentru perioada următoare, precizând cum va fi vremea de Florii și când revin ploile.
Pentru astăzi a fost emis un nou cod galben, valabil până în jurul orei 11:00, fiind anunțat fenomenul de ceață „care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m”, pentru județul Constanța, pe raza mai multor localități de aici.
Dacă la începutul lunii martie, meteorologii speculau cum va fi vremea de Paște şi Florii, recent și-au actualizat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, astfel că aflăm din noile date cum va fi vremea în ziua de Florii.
Deși din primele date era avertizați că vom avea parte de o vreme cum nu a mai fost de ani de zile, în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Astfel că în 28 aprilie, când sărbătorim Floriile, ANM precizează că „valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice”.
În aceeași ordine de idei, din punct de vedere al precipitațiilor, meteorologii pun accent pe faptul că acestea „vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări”.
Conform meteorologilor, o mare parte din Europa va înregistra în aprilie temperaturi mai ridicate decât în mod normal, continuând astfel o tendință care, după nouă luni consecutive de recorduri, a declanșat alarme privind schimbările climatice.
„Prognoza pentru luna aprilie prezintă în continuare anomalii în mare parte calde care domină scena”, a declarat Andrew Pedrini, meteorolog la Atmospheric G2.
Germania, Belgia, Țările de Jos, Austria și Italia vor avea temperaturi care vor atinge cele mai ridicate valori peste mediile istorice în comparație cu restul Europei, au declarat meteorologii. Condițiile din Marea Britanie și Irlanda vor fi mai apropiate de nivelurile obișnuite, deși aici au fost furtuni puternice și inundații ca urmare a ciclonului Kathleen.
Temperaturile globale continuă să stabilească noi maxime, februarie fiind a noua lună consecutivă în care se înregistrează cea mai caldă înregistrată vreodată, potrivit agenției europene de observare a Pământului Copernicus.