Gabriela Firea, Primarul Bucureștiului a vorbit în ședința de pe data de 12 martie, de la Primăria Capitalei despre plombarea gropilor apărute în carosabil pe timpul iernii și despre reabilitarea unor artere de circulație.
De asemenea, Primarul Capitalei a vorbit și despre curățenia de primăvară, despre care, admite că nu este făcută cum trebuie, dar spune că există o strategie la nivelul municipiului. Edilul a insistat să transmită celor care se ocupă de curățenie să fie mai atenți la detalii. Adică, să aibă în vedere nu doar zonele centrale ale Bucureștiului, ci și cele periferice.
„Au fost identificate 800 de gropi în Capitală. Singura veste bună este că anul trecut erau 1.000. S-a acţionat la 600 de gropi. Fac apel la toate instituţiile să ne transmită în continuare dacă mai există gropi. Îi rugăm şi pe cetăţeni să nu ezite să ne informeze la numărul 0800 800 868”, a declarat Firea.
De asemenea Firea, le-a transmis companiilor de salubrizare că trebuie să mai insiste în ceea ce priveşte curăţenia în oraș. „În ceea ce priveşte curăţenia, este normal să existe o exigenţă aparte. E clar că mai trebuie muncit şi reglat. Sunt convinsă de buna voastră credinţă, dar din păcate nu ne iese de fiecare dată. Se face curăţenie mai la centru, dar la periferie se mai uită. Cetăţenii Bucureştiului nu sunt de două feluri. Rugămintea mea expresă este o mai mare atenţie la curăţenie. O problemă este şi ridicarea deşeurilor. Există propuneri de ridicare a gunoiului noaptea, dar cetăţenii pot fi deranjaţi. Există şi varianta ridicării la ore în care să nu se încurce traficul, ora 09:00 – 10:00”, a mai precizat Firea.
Primarul general a luat în calcul la curățenia de primăvară și mijloacele de transport în comun. În acest senes, Firea a scolicitat Societății de Transport Bucrești (STB) să cureţe mijloacele de transport atât în interior, cât şi în exterior.
În plus și cele 12 parcuri administrate de Primăriei Municipiului București, vor fi înfrumusețate. Mai exact, se vor reabilita băncile și se vor planta flori pe tot parcursul anului, susține Firea.
„Legat de toaletarea copacilor, am primit fotografii de la cetăţeni prin care se vede că lucrările au fost efectuate greşit. Nu trebuie să lăsaţi copacii să cadă, dar nici să omorâm copacii prin toaletare”, a mai declarat Gabriela Firea.