Pentru o parte din locuitorii din apropierea Bucureștiului, faptul că se deschide drumul care bloca în trafic 7.000 de locuitori, nu poate fi decât o veste bună, dar și una oficială.
Anul trecut, în ianuarie, în urma unei decizii halucinante luate la nivelul CGMB, reprezentanții USR reușeau să blocheze accesul a peste 7.000 de bucureșteni spre, și dinspre cartierul Greenfield, situat în Pădurea Băneasa. Printre cei care locuiesc acolo, se numără și celebul Liviu Vârciu care a trecut prin clipe dificile, după ce fiica sa a avut probleme de sănătate.
Totul ar fi plecat de la războiul dintre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, Romsilva și Nicușor Dan, și refuzul celor doi de a plăti o taxă care le permite locuitorilor din zonă să folosească celebrul drum forestier care traversează Pădurea Băneasa.
După un an de chinuri, presiuni, negocieri și dezbateri, USR-iștii s-au lăsat înduplecați, și astfel s-a votat în unanimitate înc adrul CGMB, cererea adresată guvernului pentru a prelua definitiv două porțiuni din acest drum. Astfel, Romsilva cedează această porțiune de drum asfaltată deja, de aproximativ 1,2 km, în favoarea Primăriei Generale a Capitalei.
După iscarea scadnalului, cererea amintită era depusă la PMB și preluată în ședințele de Consiliu General, dar nu reușea să treacă mai deaprte ca urmare a refuzului celor de la USR în a vota pentru. Acum, după votul unanim, resepctivul trponson de 1,2 km din Pădurea Băneasa, va putea fi deschis pentru locuitorii din cartierul Greenfield.
Pasul cel mai important a fost făcut deja, astfel că locuitorii din cartierul situat în Pădurea Băneasa s-au mai liniștit. Cu toate astea, deși a trecut de votul din CGMB, drumul, precizează PMB, nu va putea fi deschis imedait, ci deabia peste trei luni, având în vedere că procesul de cedare a controlului de la Romsilva la PMB cam atât ar dura.
Refuzul USR de a vota pentru trecerea acestui trons de la Romsilva la PMB se datora, conform acestora, faptului că nu erau de acord cu utilizarea permenantă a accesului prin interiorul Pădurii Băneasa către și dispre cartier.
Dar, așa cum s-a mai precizat și în trecut, faptul că s-a ajuns la această situație, vinovați se fac cei care au dat undă verde construirii complexului rezidențial de aici, fără a avea stabilite o infrastrctură rutieră care să nu afecteze biodiversitatea pădurii. De altfel nu este singurul complex, recent fiind anunțat un nou complex rezidențial chiar la marginea Bucureștiului.