Vă mai amintiți de simpaticul bucătar Marius Galan, câștigătorul concursului ”Încingeți grătarul, că-mi sare muștarul!”, de la PRO TV? Cătălin Măruță l-a încoronat, la ediția din 2023, drept ”Regele grătarului”, după ce bistrițeanul și-a demonstrat talentul culinar în competiție. În interviul exclusiv pentru Playtech Știri, Marius Galan ne-a vorbit despre afacerea din Spania, unde deține o șampanie cu numele lui. Ne-a oferit și două rețete delicioase, de post, cu un ingredient exotic.
Marius Galan a devenit cunoscut după ce a fost încoronat ”Regele grătarului”, în emisiunea lui Cătălin Măruță. Însă, el este și un prosper om de afaceri. Deține, în prezent, o șampanie cu numele lui, obținută din podgoriile din Spania, băutură pe care o comercializează aici, dar și în țara lui natală. De ce nu o poate face, însă, și în România?
”Sunt de părere că în Franța se face cea mai bună șampanie, este patentată de ei, dar și în Barcelona, toată zona aceea mediteraneană se face, însă sub altă denumire.
De ce este mai bună șampania din Spania, comparativ cu cea din România? Păi, solul și clima din Spania influențează producția, șampania este făcută din vin de calitate superioară, cu alcoolemie mică.
Acolo o vând în restaurante, iar în România o sticlă, vândută pe site, online, costă 110 de lei”.
În calitate de specialist în viticultură, Marius Galan ne-a vândut un pont. El ne-a explicat cât timp își păstrează, de fapt, proprietățile, o sticlă de șampanie, indiferent de marcă:
”Trebuie să fiți atenți la etichetă. După șase luni, începe să își piardă din proprietăți.
După câțiva ani o să aveți în sticlă, în loc de șampanie, vin de proastă calitate. Multă lume ține șampania la păstrare, pe un raft, în așteptarea unui eveniment, pentru majoratul copilului, de pildă…
Așa că dacă o ai de mai mult timp, să o dăruiești cuiva care nu știe acest mic secret”.
Marius Galan ne-a oferit și două rețete de post, de zacuscă și de sarmale, dar și mici trucuri pentru un gust aparte:
”Rețeta de zacuscă e cam așa. Coacem vinetele și ardeiul roșu capia, pe o plită din inox, iar dacă locuiți la bloc este mai bine să le coaceți în cuptor, ca să nu afumăm casa.
După ce le curățăm de coajă și le tocăm bine adăugăm uleiul de măsline picant, făcut cu puțin chili (boia iute), îi schimbă oarecum gustul, mai punem piper și sare adusă de la salina Dej.
Iar în sarmalele de post, mai pun, pe lângă orez, ardei roșu și ciuperci, și soia, în loc de carne, ca să fie ceva proteină în mâncare”.
Vezi și: Care este cea mai scumpă șampanie din lume. Costă peste 45.000 de dolari. Ce are atât de special
După succesul înregistrat, anul trecut, la ”Încingeți grătarul, că-mi sare muștarul!”, de la PRO TV, Marius Galan se pregătește pentru o altă competiție, de data asta, cu pretenții, mult mai deficilă:
”Sunt deja înscris la MasterChef, de la PRO TV, încă nu au început filmările.
Mergem ca să ne distrăm și ca să învățăm, nu pentru bani”, ne-a mai menționat Marius Galan, în exclusivitate pentru Playtech Știri.
Rămâne să așteptăm noul sezon de MasterChef, de la PRO TV, și să vedem cum se va descurca celebrul Marius Galan.