27 mart. 2024 | 11:10

Desertul din câteva ingrediente care se prepară în 5 minute. E delicios şi te scapă de grija musafirilor neanunţaţi

Sfaturi Culinare
Desertul din câteva ingrediente care se prepară în 5 minute. E delicios şi te scapă de grija musafirilor neanunţaţi
Desertul care se prepară rapid și simplu

Delicat, cu textură fină, acest desert face parte din categoria prăjiturilor cu care nu dai greș și pe care nimeni nu îl poate refuza. Se prepară extrem de simplu, în doar 5 minute, cu câteva ingrediente din bucătărie. Iată cum se prepară flanul de banane și vanilie, un desert care are consistența unei budinci!

Desertul delicios care se prepară în doar 5 minute

Există ceva mai cremos decât flanul cu vanilie și banane? Ei bine, nu! Acest desert de patiserie este absolut delicios și îl poate prepara oricine acasă. Pentru a-l face nu aveți nevoie de multe ingrediente. Această rețetă include și un aluat de foietaj. Dacă nu îl preparați în casă, îl puteți cumpăra din comerț.

Foto: Pinterest/ @Cocinafacil_com

Oricum, desertul va ieși la fel de cremos și savuros indiferent de ce tip de foietaj alegeți. Se poate servi cu orice fel de fructe proaspete, sos de ciocolată, caramel, sau pur și simplu fără nimic, pentru că este la fel de delicios. În continuare vă arătăm de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară în mai puțin de 10 minute!

Flan cu banane și vanilie

Ingrediente

  • 2 banane
  • 100 gr de zahăr
  • 80 gr amidon de porumb
  • 4 ouă
  • 800 ml de lapte
  • 50 gr de unt
  • o foaie de aluat foietaj.

Mod de preparare:

Curățați bananele și le zdrobiți până ce textura lor va fi ca un piure. În același castron, spargeți ouăle și adăugați extractul de vanilie. Se amestecă foarte bine cu un tel. Adăugați laptele și amidonul de porumb. Se amestecă din nou până se omogenizează. Topiți untul și amestecați din nou. Amestecul se pune într-o cratiță pe foc și se amestecă continuu până ce se îngroașă, poate dura chiar și 5 minute.

Cel mai important lucru în această rețetă este că nu încetiniți când amestecați umplutura. De asemenea, este important să-l lăsați pe foc la o temperatură scăzută, altfel amestecul se va arde și va trebui să o iei de la capăt.

După ce e gata, turnați compoziția peste foaia de aluat și băgați tava la cuptor, la 175ºC, timp de 45 de minute. Tava trebuie să aibă neapărat pereții mai înalți! După ce s-a copt, se scoate și se lasă la răcit. Se bagă apoi peste noapte, la frigider. Flanul de banane și vanilie trebuie să fie coagulat pentru a se tăia mai bine. Important este să nu-l tăiați fierbinte, pentru că se poate desface și nu-și mai păstrează consistența unei budinci. Îl puteți servi cu fructe proaspete sau simplu! Poftă bună!