22 mart. 2024 | 15:46

Mircea Badea, părere sinceră despre desființarea Bacalaureatului în România. Nu s-a mai putut abține: „Școala nu-i pentru toată lumea”

Educație
Mircea Badea, părere sinceră despre desființarea Bacalaureatului în România. Nu s-a mai putut abține: „Școala nu-i pentru toată lumea”
Mircea Badea a răbufnit în emisiunea pe care o prezintă. Sursa foto: Antena 3 CNN

O posibilă desființare a examenului de Bacalaureat a stârnit controverse în rândul vedetelor din România. Mircea Badea a reacționat dur în emisiunea pe care o moderează la Antena 3 CNN. Inițiativa ar fi fost pornită de o asociaţie de elevi din țară. Iată declarațiile tăioase ale prezentatorului tv!

Mircea Badea, reacție dură despre desființarea Bacalaureatului în România

Asociația Elevilor din Constanța a cerut desființarea examenului de Bacalaureat și critică modul în care absolvenții de liceu sunt evaluați de către profesori. Tot aceeași asociație precizează că examenul maturității nu este folositor pentru tineri.

„Sistemul de învăţământ liceal trebuie regândit. Examenul de Bacalaureat a ajuns o mare îngrijorare pentru toţi elevii. În timpul liceului, elevii sunt învăţaţi să tocească, nu să şi înţeleagă ce li se predă, iar după examen tot ce au memorat va fi uitat, acesta nefiind folositor pentru viitorul lor”, spun reprezentanții AEC.

Ce spune despre elevii care vor să nu mai susțină BAC-ul

După ce a auzit de această inițiativă, Mircea Badea nu s-a mai putut abține și s-a dezlănțuit în emisiunea pe care o prezintă la Antena 3. Cunoscutul prezentator tv a precizat, clar și răspicat, că el nu ar angaja o tânără care nu are Bacalaureatul luat.

„Desființarea Bacalaureatului. Tânără: Ar trebui să-l scoată pentru că e foarte mult de învățat, iar unii dintre noi nu suntem capabili să învățăm atât de mult” a fost cel mai citit articol de pe un site de ştiri de la noi. Păi și dacă nu sunteți capabili să învățați atât de mult? Nu aveți bacalaureat. Toată lumea trebuie să aibă bacalaureatul? Dragă tânără, nu ești în stare să înveți, nu învăța, că nu e obligatoriu. Bani vor, sigur. Să vrea, n-am nimic împotrivă. Să le dea cine le-o da.

Eu n-aș angaja-o pe tânăra asta, pe care o dovedește bacalaureatul. N-aș angaja-o. De ce să te mint? Dar care e ideea? Trebuie să aibă neapărat bacalaureat? Dar se poate trăi și fără bacalaureat. Care e problema? Îți folosește să nu fii bou, atâta tot. Deci să nu fii un idiot util, fără doar și poate, la corporație, dar totuși un idiot. Adică, asta e școala, în principiu. Nu cred că scopul școlii ar trebui să fie ăsta, să te pregătească pentru meseria de master-chef, ci să nu fii idiot. Poate, totuși, şcoala nu-i pentru toată lumea. De ce trebuie să fie pentru toată lumea? Unii vor la școală, foarte bine, unii nu vor”, a fost mesajul transmis de acesta.

Vezi și: Examenul de Bacalaureat, modificat. Schimbările pe care Ministerul Educaţiei vrea să le facă pentru elevii din anul terminal

Modificările făcute de ministrul Educației

Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat că modificările care vor fi făcute la examenul de Bacalaureat pe viitor îl vor face „mai relevant” și a subliniat importanța certificării competențelor elevilor.

„Sigur, în legea Educaţiei există o schimbare de perspectivă: insistăm mai mult pe probele de competenţe, pe zona limbilor străine, avem şi un focus mai mare pe profilul pe care elevul îl are. Eu cred că reformele care vor fi aduse examenului de Bacalaureat îl vor face mai relevant atât pentru elevi, cât şi pentru întreaga societate.

Sigur, aud ceea ce este în spatele declaraţiei elevilor, şi anume faptul că îşi doresc să înţeleagă mai bine care este utilitatea examenului şi să fie, poate, mai adecvat pentru ceea ce îşi doresc ei să fac în continuare, iar aceste îngrijorări sunt unele legitime. Însă discuţia nu cred că trebuie să fie centrată pe a fi sau a nu fi examen de Bacalaureat. Este clar că avem nevoie de o certificare de competenţe, pentru că altfel nu putem să arătăm inclusiv pieţei muncii care sunt competenţele pe care un absolvent le are”, a precizat ministrul Educației.

Vezi și: Schimbare majoră în școlile din România. Dispar aceste clase, e oficial

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Metode simple de a diminua frica pisicilor de aspirator
EVZ.ro
Wow! Ce cadou scump a primit soțul Andreei Popescu! E o geantă și costă mai mult decât o mașină second hand / VIDEO
Spynews
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
CUTREMUR în România! ORAȘUL unde s-a SIMȚIT cel mai PUTERNIC
Mediaflux
Iustina și Cornel de la Insula Iubirii și-au botezat fetița. Imagini de la emoționantul eveniment / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro