Dacă ești un grădinar pasionat, știi că de cele mai multe ori ai nevoie de anumite trucuri pentru a avea o grădină frumoasă. Dar, știai că îți poți ajuta grădina folosind și anumite ingrediente din bucătărie? Spre exemplu, un pasionat de grădinărit a presărat drojdie şi zahăr în grădină, iar totul s-a schimbat în doar 5 zile. Citește mai departe și află cum te poate ajuta acest truc în grădina ta.
După cum bine știu majoritatea gospodinelor, drojdia este un microorganism culinar utilizat în mod obișnuit, și anume o ciupercă unicelulară. Ele sunt cele care sunt responsabile de creșterea aluatului pentru pâine, pizza, găluște la aburi sau populara prăjitură cu drojdie.
Ele sunt folosite în sute, dacă nu mii, de moduri în bucătărie. Acest lucru duce la obținerea unor produse delicioase care ne încântă zilnic palatele. Puteți găsi multe rețete pentru delicatese pe bază de drojdie în cartea noastră de rețete, dar aici nu se termină aplicațiile drojdiei, având în vedere că este ingredientul banal care îţi transformă complet răsadurile.
De cealaltă parte, zahărul îl folosim în diferite moduri, de la îndulcirea ceaiului, și până la preparatele dulci atât de delicioase, dar ca și în cazul drojdiei, poate fi folosit și la altceva decât în bucătărie.
În cazul nostru, vorbim de grădina ta, iar dacă ne referim la drojdie, este o alternativă excelentă la produsele de producție vegetală pe bază de substanțe chimice și la îngrășămintele minerale. Iar dacă ne referim la zahăr, ideea din spatele adaosului de zahăr este că se adaugă o sursă de hrană pentru microorganismele din sol.
Microorganismele din sol consumă apoi acest zahăr, care este în mare parte carbon, și, în acest proces, mineralizează azotul sau alți nutrienți, făcându-i disponibili pentru plante. Aceste produse sunt uneori comercializate ca surse alimentare de carbon sau stimulente.
În zilele noastre, când se conștientizează din ce în ce mai mult calitatea alimentelor consumate, metodele naturale și ecologice de susținere a plantelor, care există de mult timp, sunt din ce în ce mai populare.
Acest lucru nu este fără motiv, pur și simplu nu au niciun impact negativ asupra sănătății noastre, spre deosebire de îngrășămintele artificiale și produsele de protecție a plantelor pe bază de substanțe chimice aplicate în mod obișnuit.
Una dintre aceste metode de susținere ecologice este să presari drojdie şi zahăr în grădină, ca îngrășământ și pentru stropirea legumelor, fructelor și a altor plante, de asemenea a plantelor de ghiveci cultivate acasă, și totul s-a schimbat în doar 5 zile.
Cu alte cuvinte, vorbim despre un îngrășământ natural, fără alți aditivi, care îți pot ajuta grădina să îți dea tot ceea ce este mai bun, dar nu oricum, ci într-un mod natural. Deși ar putea părea ciudat, dar acest îngrășământ îl poți folosi și la tulpinile mușcatelor ca să le înmulțești.
Îngrășământul natural din drojdie şi zahăr are o gamă largă de aplicații, air grădinarii pricepuți știu că stimulează creșterea plantelor, determină o înflorire mai luxuriantă și întărește sistemul radicular, facilitând absorbția de către plante a apei și a mineralelor din sol.
De asemenea, limitează prezența microbilor nefavorabili care duc la boli ale sistemului radicular și protejează împotriva bolilor fungice. În aceeași măsură, amestecul celor două ingrediente poate fi folosit și pentru tratarea anumitor boli ale plantelor.
Aceasta constă în combaterea ciupercilor patologice cu cele benefice. Pentru a prepara spray-ul, este suficient să folosiți 32 g de drojdie uscată sau 100 g de drojdie proaspătă, la care adaugi și zahărul, turnând-o peste 0,5 litri de lapte gras, călduț.
Se amestecă totul, se adaugă 10 litri de apă și, opțional, câteva picături de săpun lichid cenușiu, ca agent de îngroșare, și se amestecă din nou totul. Turnați soluția într-un pulverizator și folosiți-l pentru a stropi bine plantele, în special partea inferioară a frunzelor. De asemenea, un amestec de drojdie cu zahăr te va ajuta și la ghivecele cu flori din casa ta.
Îngrășământul din drojdie şi zahăr poate fi folosit pentru udarea și stropirea legumelor, precum roșiile și castraveți, a arbuștilor fructiferi, a copacilor și arbuștilor de căpșuni, a plantelor decorative, în cazul de față trandafirii, și a plantelor de ghiveci cultivate în casă.
Așa că, acum, după ce ai aflat despre acest truc, tot ce ai de făcut este să presari drojdie şi zahăr în grădină, și totul se v-a schimba în doar 5 zile. Baftă!