15 mart. 2024 | 14:36

Românii vor putea pleca în vacanţă în Grecia cu trenul. Proiectul care ar scuti turiştii de stat la volan ore întregi

News
Românii vor putea pleca în vacanţă în Grecia cu trenul. Proiectul care ar scuti turiştii de stat la volan ore întregi
Românii vor putea călători în Grecia cu trenul

Grecia este una dintre cele mai iubite destinații turistice de români. Un lucru care ne descurajează de multe ori este distanța. Desigur, cu avionul facem câteva ore, dar situația este diferită atunci când vine vorba despre călătoria cu propria mașină. Din fericire, un nou proiect ne poate oferi șansa de a ajunge în Grecia cu trenul.

Când vom putea călători în Grecia cu trenul

În viitorul apropiat, românii ar putea călători din București în Grecia cu trenul, potrivit unui proiect de reabilitate susținut din fonduri europene, a anunțat senatorul Robert Cazanciuc și fost ministru al Justiției.

„Nu întâmplător prima cale ferată din România este București- Giurgiu. Proiectul a fost început de Cuza, dar inaugurat de Carol I în 1869. Din păcate, este întreruptă din cauza unui pod care s-a dărâmat cu mai mult de 15 ani în urmă la Grădiștea.

Pe fonduri europene, podul este în reabilitare și luna viitoare va fi gata. Din luna mai, se va putea circula din nou pe calea ferată între București și Giurgiu, făcând doar o oră nu ca astăzi 3 ore”, a spus Robert Cazanciuc.

Citește și: Cât va costa o vacanță în Grecia în vara  2024. La ce să se aștepte românii

Proiectul este în valoare de 500 milioane de euro

În luna decembrie, Guvernul a aprobat demararea unui proiect în valoare de 500 de milioane de euro de rectificare a căii ferate București – Giurgiu, în ideea de a călători în sud, către Bulgaria sau Grecia.

Studiul a fost finanțat în întregime de Comisia Europeană și face parte dintr-un culoar european Dunăre-Rin, cu mai multe axe de transport pe calea ferată, șosele sau pe Dunăre, a mai explicat Rober Cazanciuc, potrivit dcnews.ro.

În momentul de față, se poate ajunge cu trenul de la București în Giurgiu, pe calea ferată, prin ocol la Videle, iar drumul durează circa trei ore. Cu toate acestea, în mod normal, distanța directă dintre București și Giurgiu este de circa 65 de kilometri, distanță care ar trebui parcursă într-un timp mult mai scurt.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actrița iubită de milioane de români care a avut o dramă neștiută și un destin tragic. Ce cuvinte a rostit înainte să moară
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Pensia lui Isărescu s-a dublat. Venitul guvernatorului BNR, uriaș
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
UNGARIA ASCUNDE un secret extrem de bine păstrat. Până acum, NIMENI nu a știut aceste lucruri
Capital.ro
Mâncarea viitorului care crește sălbatic în România: Algele Ulva | Cercetători din mai multe țări au venit să le studieze
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro