Vrei să prepari șnițele din carne ca în cărțile de bucate? Nu le da prin făină sau prin ou. Bucătarii experimentați îți recomandă să folosești un alt produs: apa. Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a găti preparatul și cum trebuie să procedezi ca toată lumea să se ridice mulțumită de la masă.
Îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă de șnițel preparat din cotlet de porc, pui sau vită, în funcție de carnea pe care o preferi. Din ingredientele prezentate mai jos, poți să gătești 10-12 porții pentru a servi la masă. Ține cont de indicațiile și sfaturile oferite, pentru a nu da greș.
Citește și: De ce este interzis să speli carnea de pui înainte de a o găti. Ce trebuie să faci, de fapt, cu ea
Pentru un rezultat ca în cărțile de bucate, se presară câte o lingură de ulei încins din tigaie peste carne. În acest fel, preparatul se va prăji uniform, iar carnea va fi separată de crustă. Șnițelul este gata când e auriu și crocant pe ambele părți. Se poate servi simplu sau cu zeamă de lămâie peste.
După ce servești preparatul la masă, dacă mai rămâi cu porții de șnitel, le poți consuma sub formă de sandviș cu niște cartofi prăjiți sau alte preparate preferate.
Dacă nu dorești să mănânci șnițelul în forma anterior recomandată, poți să depozitezi carnea într-un recipient sau pungă ermetică și să o pui la frigider. Preparatul va rezista astfel timp de două, trei zile. Poți să îl mănânci rece sau să îl reîncălzești la cuptorul clasic. Nu-l reîncălzi la cuptorul cu microunde.
Află detalii: De ce să nu reîncălzești carnea de pui la cuptorul cu microunde. Avertismentul unui expert