10 mart. 2024 | 20:15

Cum să cureți mușcatele pentru a fi mai frumoase. Nu tăia toate florile moarte simultan

Diverse
Cum să cureți mușcatele pentru a fi mai frumoase. Nu tăia toate florile moarte simultan
Cum să îngrijești de mușcate în sezonul de primăvară. Dacă vei ține cont de aceste detalii, te vei bucura de flori frumoase.

Curățarea mușcatelor primăvara este esențială, dacă dorești să te bucuri de înfloriri abundente. Playtech Știri îți explică cum te poți bucura de aceste plante o perioadă lungă de timp. Cum trebuie să le îngrijești pentru a fi frumoase. Atenție – nu îndepărta toate florile uscate simultan!

Cum să cureți mușcatele la început de primăvară

Când vrei să cureți mușcatele, practic tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi florile moi, ofilite sau pe moarte de la nivelul plantei. În acest fel, vei promova o bună creștere a acesteia. Poți să efectuezi această sarcină doar cu ajutorul degetelor. Durează câteva minute pentru a o finaliza.

Curățarea mușcatelor nu este necesară doar din punct de vedere estetic, aceste plante fiind printre preferatele româncelor. Procesul ajută plantele și din punct de vedere nutrițional, fiindcă vei ajuta la conservarea energiei pentru utilizarea ei în direcțiile potrivite.

Mușcatele trebuie urmărite îndeaproape în sezonul de primăvară, imediat după prima înflorire. O dată pe săptămână fă-ți timp pentru a verifica starea florilor. Vei observa inevitabil cum, la un moment dat, florile încep să se ofilească și să devină maronii. E semn că trebuie să cureți planta.

Citește și: Mugurii de magnolie nu înfloresc în curtea ta? Ce schimbări trebuie să faci

Punctul din care trebuie să rupi florile moarte

Când florile de mușcate încep să pară mai moi decât la început sau să fie uscate, plasează-ți degetele chiar sub floare și glisează în jos pe tulpină până când ajungi la un nod sau articulație care se conectează la tulpina principală. Îndoaie tulpina ușor până când se desprinde floarea uscată.

Mușcatele sunt ușor de îndepărtat cu degetele mâinilor, așa că nu vei avea nevoie de instrumente speciale de grădinărit pentru a le curăța. După ce ai rupt florile pe moarte, aruncă-le la gunoi. Ar trebui să observi noi înfloriri într-un interval de câteva zile.

Citește și: Câte ore rezistă trandafirii, garoafele sau crizantemele fără apă. Trucuri pentru a menține florile proaspete, după ce au fost tăiate

De ce să nu îndepărtezi florile ofilite în mod simultan

Important! Nu tăia toate florile mușcatei simultan. Este important să le îndepărtezi, însă nu vrei ca planta să aibă flori rare. Lasă câteva dintre cele care sunt pe moarte pe tulpini, pentru a ajuta planta să arate plină. În acest fel, vei oferi noilor flori șansa de a umple golurile.

Grădinarii recomandă verificarea mușcatelor săptămânal și curățarea lor de fiecare dată când apar flori uscate, cu petale prea moi sau pe moarte. În acest fel, vei promova înflorirea și dezvoltarea sănătoasă a plantelor în cauză. Terasa, grădina sau curtea ta vor arăta excelent în această primăvară.

Dacă eviți să îndepărtezi florile de mușcate pe măsură ce mor, vei împiedica planta să dezvolte noi flori. Acest lucru se întâmplă pentru că planta consumă energie inutilă pentru a trimite nutrienți către florile ofilite sau pe moarte, în loc să direcționeze energia în cauză către noi flori.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro