În general, maioneza este o emulsie de gălbenuș de ou și ulei. În materialul de astăzi, îți vom arăta cum poți să transformi preparatul într-o magie culinară cu ajutorul rețetei Cristinei Șișcanu Ionescu. Se folosește un ingredient special, ce face sosul pufos. Cum trebuie să procedezi.
Deși maioneza la borcan este accesibilă și ușor de procurat din supermarket, cea de casă îi este superioară ca gust și ca valoare nutrițională. În plus, este surprinzător de ușor de preparat! Cristina Șișcanu Ionescu a dezvăluit o rețetă de maioneză de casă ce prezintă de 5 ori mai puține calorii.
Maximum 5 minute durează să prepari maioneza fără ulei. Ai nevoie de ingrediente pe care, probabil, le ai deja în frigider. Rezultatul va fi un deliciu cremos și aromat, cu beneficii pentru organismul uman. Poți folosi preparatul la salata de vinete, sub formă de sos sau încorporat în mâncărurile preferate.
Te-ar putea interesa și: Cum faci corect maioneză. Detaliul care o taie imediat, în ce ordine se pun ingredientele, de fapt
Maioneza de casă este o combinație de gălbenușuri de ou și alte ingrediente, cum ar fi muștarul. A face maioneză înseamnă practic a crea o emulsie de gălbenușuri de ou și muștar, în cazul de față. Pentru a face preparatul mai pufos, se va adăuga și iaurt grecesc. Condimentele vor aromatiza preparatul.
Dacă în mod tradițional, gălbenușurile se separă de albușuri, nu acesta va fi cazul de față. Ouăle fierte se vor combina cu muștar și iaurt grecesc, se vor condimenta cu sare și piper, apoi se vor mixa.
Maioneza de casă fără ulei, preparată potrivit indicațiilor Cristinei Șișcanu Ionescu, este gata. La final, se obțin puțin peste 300 de grame de sos. Acesta poate fi folosit în funcție de preferințe.
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune ou în maioneză! Trucul bucătarilor de top care înlocuiește cu brio alimentul
„Maioneza de casă foarte gustoasă și, având în vedere că este de 5 ori mai puțin calorică, e minunată! E light și delicioasă! E mai bună decât cea clasică”, a spus Cristina Șișcanu Ionescu, într-o rețetă video publicată pe contul său de Facebook.