În întreaga lume a crescut îngrijorător de mult numărul cazurilor de cancer. Și Regele Charles al lll-lea al Marii Britanii a fost diagnosticat cu această boală grea. Cât de mult contează alimentația, în procesul de vindecare? Este, oare, de ajutor, și postul negru, doar cu apă, pe care recent l-a încheiat solistul Mihai Onilă? Nutriționista Codruța Pantelimon ne spune, exclusiv pentru Playtech Știri, care anume fructe și legume trebuie consumate, pe perioada bolii, pentru regenerarea celulară, dar și care trebuie evitate!
Nutriționista Codruța Pantelimon ne-a vorbit despre această boală grea, dar, care, cu un tratament corespunzător și cu o alimentație atent calculată, poate fi învinsă. Iată ce ar trebui eliminat din meniul zilnic, care alimente fac ravagii în organism:
”Lactatele și zahărul hrănesc și multiplică celula canceroasă. Avem nevoie, în acest caz, de alimentele alcaline, care reglează PH-ul organismului și previn inflamațiile corpului, cauza principală a 90% dintre afecțiunile lumii moderne, cancer, diabet, artrite, renale, hormonale, într-un cuvânt, atacul din exterior asupra organelor vitale, stomac, inimă, ficat, pancreas, rinichi, plămâni, șist digestiv, osos, cardiac.
Aceste alimente alcaline au rol de neutralizare. Un baraj împotriva balaurilor cu șapte capete. Pentru ca PH-ul nostru să fie în balans, avem nevoie de un PH neutru de 7. Vom balansa cu alimente alcaline aciditatea deja existentă în organism, prin stres, grabă, lipsă de răbdare, gânduri negative, frici, lipsă de iubire, afecțiune, temeri de trădare în orice domeniu al vieții noastre.
Industrializarea nu a făcut decât un consumerism vast pentru înlocuirea stărilor de bine, a armoniei”.
Știați că alimentele alcaline, frumos colorate, revitalizează? Care legume și fructe întăresc organismul slăbit, din cauza bolii:
”Culorile pe care le percem sunt semnalele de nevoi din interior spre exterior, pe care le găsim în natură. De exemplu, alimente alcaline verzi sunt: spanac, avocado, varză, broccoli, castraveți, linte, ardei gras, lobodă, ștevie, urzici, ceapă verde, lămâi verzi, mărar, pătrunjel și leurdă.
Cele galben-portocaliu sunt: lămâi, pepene, ardei gras, mango, dovleac, morcov, cartofi, năut, iar cele roșii sunt: ardei iute, roșii gătite, zmeură, căpșuni, ardei gras capia, cartof roșu, cartof dulce, linte, rodie, agrișe, coacăze roșii. Și cele albastre sunt pline de vitamine: vinete, coacăze, mure, afine și aronia.
Iar din categoria alimente alcaline albe fac parte: conopida, țelina, rădăcina de păstârnac, radăcina de pătrunjel, quinoa, chia, orez integral, paste integrale”, a mai menționat Codruța Pantelimon, exclusiv pentru Playtech Știri.
Nutriționista Codruța Pantelimon a dorit să menționeze și că merele sunt cele mai sănătoase fructe și că nu trebuie să lipsească din meniul zilnic:
”Și merele sunt foarte importante în meniu. Și eu beau zilnic compot de mere, cu scorțișoară. Iar dimineața cafeaua o beau cu apă, în care am pus câteva bobițe de sare celtică, pentru a nu scoate prin cafea mineralele din corp.
Cofeina în exces demineralizează organismul, dar și fumatul, poluarea excesivă a orașelor mari, sedentarismul și lipsa hidratării corespunzătoare. Din comoditate sau de frica frecventării altor toalete, decât cea de acasă unde ne simțim confortabil”.
Aceasta ne-a mai precizat și cum se poate evita boala, ce anume stil de viață trebuie dus, pentru menținerea sănătății:
”Cancerul îl avem toți, numai că nu trebuie trezită bestia. O lăsăm să doarmă cu mișcare, mâncare puțină și bună, somn odihnitor, gânduri bune, fără răutăți. În plus, fapte bune, cât cuprinde, fără să le faci publice”.
Nutriționista Codruța Pantelimon ne-a vorbit și despre postul negru, pe care solistul Mihai Onilă, de la AXXA, l-a ținut, timp de 40 zile. Îl poate ține oricine sau, de fapt, este periculos pentru organism?
”Am văzut cum arată acum Mihai Onilă, după acest post, cu apă, timp de 40 de zile. Foarte bine dacă a rezistat și dacă se simte bine. Nu oricine ajunge la 40 zile de post, se întâmplă decât dacă Dumnezeu îngăduie, căci în aceste zile și Iisus a fost cel mai mult ispitit, în cele 40 de zile.
Cred cu tărie că oamenii ajung la post de 40 zile nu singuri! Se moare de prea plin cu deșeuri, pe care le mai și plătim în supermarket-uri. Nu se moare din eliberarea deșeurilor din organism. Căci, atunci când scapi de deșeuri, și sufletul îl simți mai ușor, nici grijile nu te mai apasă. Eu nu recomand postul decât cu înduhovnicirea în fața unui preot”, a mai menționat specialista în nutriție, exclusiv pentru Playtech Știri.
Artistul Mihai Onilă a anunțat ieri că a încheiat postul negru, de 40 de zile, doar cu apă, experiență despre care a dorit să facă unele precizări:
”Timp de 40 de zile, nu am consumat niciun fel de mâncare fizică ! Am trăit cu apă, în vreo 2 zile am consumat câte un pahar de suc de portocale și în alte 2-3 zile am consumat un amestec de ceai din 5 plante! Asta a fost tot!
Țin să precizez că acest post l-am ținut din motive total proprii și personale și fără niciun fel de legătură cu absolut nicio altă persoană din lumea aceasta. Ca atare, nu îmi doresc să dau curs niciunui fel de discuții de niciun fel în ceea ce privește alegerea mea personală! De peste 15 ani activez în lumea spirituală, în calitate de terapeut”.
Atenție! Nutriționiștii au numeroase teorii, legate de postul negru și de efectele pe care le are asupra organismului uman, însă mulți nu îl recomandă. Înainte de a face orice modificare, în dieta de zi cu zi, este important să cereți sfatul unui medic.
În această perioadă, de post negru, Mihai Onilă, solistul trupei AXXA, a slăbit 18 kilograme.