Cu toate că suntem încă în luna februarie, mulți se întreabă cum va fi vremea de 1 Mai. Anul acesta, iarna nu și-a făcut prea mult simțită prezența, însă meteorologii avertizează să nu ne bucurăm prea tare cu gândul la primăvară, pentru că lucrurile se vor schimba radical.
Previziunile meteorologice actualizate pentru lunile care urmează sugerează o primăvară timpurie, cu câteva surprize pe final. Cu toate acestea, pare că ne putem aștepta la o primăvară cu variații neobișnuite, conform experților în climatologie.
Vezi aici: Prognoza meteo până pe 18 februarie în România. Vremea se schimbă brusc, ce fenomene apar
Specialiștii avertizează că, în loc să ne bucurăm de căldura obișnuită la începutul lunii mai, în 2024 s-ar putea să avem parte de o revenire a vremii reci și chiar a zăpezii de primăvară.
Aceste proiecții se bazează pe observațiile legate de fenomenul El Niño, care ar putea aduce cu sine schimbări neașteptate în tiparele meteorologice.
„Este posibil să avem parte de un model destul de furtunos de la sfârșitul lunii februarie până la începutul lunii martie”, explică meteorologii, subliniind incertitudinea acestor previziuni.
Prognozele meteo publicate de diverse surse, inclusiv AccuWeather, ne arată că în luna aprilie putem anticipa temperaturi cuprinse între 12 și 22 de grade Celsius, cu posibilitatea unor precipitații în mai mult de jumătate din lună.
Cu privire la zilele de Paște și 1 Mai, specialiștii oferă o perspectivă detaliată asupra vremii.
Temperaturile în timpul zilei se vor situa între 18 și 25 de grade Celsius, în timp ce nopțile vor fi mai răcoroase, cu temperaturi între 6 și 12 grade Celsius.
Vezi aici: Vreme de aprilie, în februarie. Temperaturile cresc brusc, zonele în care vor fi 20 de grade
În ziua de 5 mai, când va fi Paștele, se prognozează o temperatură de 19 grade Celsius în timpul zilei, cu posibile precipitații, iar noaptea temperaturile vor scădea până la 7 grade Celsius.
Chiar dacă suntem încă în mijlocul iernii, teoretic, temperaturile au înregistrat o tendință neașteptată de creștere în întreaga Europă,
Această înclinație către încălzire este evidentă nu doar la nivel local, ci și în ansamblul continentului european, marcând un fenomen meteorologic neobișnuit pentru această lună.
Vezi aici: Vremea se schimbă brusc! Anunţ de ultimă oră de la ANM, vine primăvara
De exemplu, bucureștenii au avut parte de 20 de grade în luna februarie, un fenomen complet neașteptat.
Aceleași temperaturi ridicate sunt raportate și în alte orașe din România și din întreaga Europă.
La Budapesta au fost 17 grade Celsius, în Paris 12 grade, în Roma 17 grade, iar la Viena 12 grade Celsius.
Tendința de încălzire este anticipată să persiste până la finalul săptămânii în curs, urmând ca începând cu data de 12 februarie să asistăm la o răcire a vremii.