Te va uimit cât de simplu este să pui pe masă pentru familie și musafiri o pâine caldă, făcută chiar de tine. Această rețetă de pâine fără frământare a devenit virală în România. Se face repede, fără efort, fără să fie nevoie să ai prea multă experiență în bucătărie, este ideală chiar și pentru începătorii în arta culinară. La final, gustul este genial!
Nu ai cum să nu îți impresionezi familia și musafirii în momentul în care pui pe masă o pâine caldă, gustoasă, făcută chiar de tine. În ultima perioadă, o rețetă simplă și delicioasă face furori în rândul românilor. După ce o vei încerca, vei renunța sau măcar vei rări drumurile la brutărie sau la raionul de panificație din magazine și supermarketuri.
Ai nevoie doar de un cuptor, un vas încăpător și câteva ingrediente banale și foarte ieftine. Atenție, experiența la frământare nu este necesară pentru această rețetă de pâine fără frământare.
Te-ar putea interesa și: Ce conține pâinea Pădurarului din magazinele Lidl România. Clienții cumpără fără să știe
Într-un bol suficient de mare, se pun toate ingredientele din lista de mai sus și se amestecă cu mâna sau cu o lingură de lemn sau silicon până obținem un aluat omogen, foarte lipicios. Vasul se acoperă apoi cu un prosop sau cu folie transparentă alimentară și se lasă la dospit în jur de două ore, până își dublează volumul.
Se preîncălzește cuptorul la 220 de grade, cu vasul – se recomandă cele cu capac- în care vom coace pâinea în el. Se transferă coca în oala caldă și se bagă la cuptor, cu capacul pus, pentru 30 de minute. După ce trece prima jumătate de oră, se îndepărtează capacul și se mai lasă la copt încă zece minute, pentru a obține o crustă aurie crocantă.
Te-ar putea interesa și: Care pâine este mai sănătoasă, de fapt: albă sau neagră? Medicul Vlad Ciurea, avertisment pentru români