Încă din primele zile ale acestui an, au fost raportate și, ulterior, scoase de la vânzare mai multe produse, inclusiv din magazinele retailerului Lidl. Conform unor date recente, aflăm despre produsul care a fost retras de urgență din magazinele Lidl, fiind vorba de o alertă alimentară în Marea Britanie.
Conform unui comunicat publicat astăzi, retailerul Lidl a rechemat de urgență unul dintre dulciurile sale, de teamă că acesta ar putea expune oamenii la riscul unor reacții alergice periculoase. Supermarketul îi îndeamnă pe clienți să returneze un anume produs, și anume „Tartinele Duc De Coeur” cu caramel sărat și ciocolată, deoarece soia nu este menționată pe pachete.
Un purtător de cuvânt al Agenției pentru standarde alimentare a declarat din Marea Britanie a jsutificat decizia de a-i obliga pe cei de la Lidl să retragă acest produs:
„Acest produs conține soia, ceea ce îl face să reprezinte un posibil risc de sănătate pentru oricine are o alergie la soia.”, spune purtătorul de cuvânt.
Ca urmare a acestei situații, Lidl a fost nevoie să retragă de la vânzare toată gama de produse din marca menționată, anunțându-și clienții despre acest aspect:
„Lidl GB recheamă produsul de la clienți și au fost sfătuiți să contacteze organizațiile relevante de sprijin pentru alergii, care le vor spune membrilor lor despre retragere.
Compania a emis, de asemenea, o notificare la punctul de vânzare pentru clienții săi. Aceste notificări explică clienților de ce produsul este retras și le spun ce trebuie să facă dacă au cumpărat produsul.”
Vezi și: Produsul consumat des care a fost retras de urgență de la Lidl. S-a făcut anunțul în Marea Britanie
Conform unor rapoarte NHS, Marea Britanie are unul dintre cele mai ridicate niveluri de afecțiuni alergice din lume. Conformunor date mai recente, unul din cinci britanici este afectat de cel puțin o afecțiune, potrivit Allergy UK. În Marea Britanie, peste 21 de milioane de persoane suferă de o alergie, se mai arată în raportul Allergy UK.
Află despre: Alimente sănătoase care devin periculoase. Atenție mare! Așa se consumă corect, de fapt
Reacțiile apar în mod regulat din cauza alimentelor, medicamentelor și înțepăturilor de insecte și au fost în creștere în ultimii ani. În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere de 615% a internărilor în spital legate de bolile alergice.
Alergiile la soia pot provoca vărsături, crampe stomacale, indigestie, diaree și, în cazuri grave, anafilaxie mortală. Afecțiunea este cauzată de reacția exagerată a sistemului imunitar al organismului și poate fi declanșată de alergii la orice, de la alimente, precum nucile sau crustaceele, până la anestezicul general.