08 mart. 2019 | 17:45

Familia din România care a îngropat un necunoscut. Cine a încurcat cadavrele

Știri generale
Familia din România care a îngropat un necunoscut. Cine a încurcat cadavrele

O familie din Ploiești a descoperit că a înmormântat o persoană necunoscută. De vină ar fi angajații de la Serviciul de Medicină Legală (SML) din oraș care ar fi încurcat cadavrele.

Angajații de la SML au predat pe 7 martie cadavrul altei familii decât aparținătorilor legali. Îndurerați, membrii familiei au organizat un ceremonial cum se cuvine, cu slujbă de înmormântare și parastas.

Familia care a organizat înmormântarea a declarat anchetatorilor că nicio rudă nu a văzut persoana înhumată, pentru că era pusă într-un sac din cauza stării de putrefacție în care se găsea cadavrul, conform Mediafax.

O zi mai târziu, pe 8 martie, a doua familie s-a prezentat la morgă să ridice al doilea cadavru, dar oamenii au constatat că nu este ruda lor și au cerut explicații:

„Au spus că nu știu ce s-a întâmplat, că nu știe colegul care a fost de serviciu ce a făcut, că a greșit, nu știe cine a scris acolo, cine a fost de serviciu, să vadă pe camere. (…) Ce credeți că ne spun? Nu mai este mortul. Mi l-au luat pe soțul meu alte persoane și l-au îngropat. Persoana respectivă, care era moartă, în putrefacție de 3 zile, era la sac și nu s-a mai uitat să vadă cine e (…). Era soțul meu. L-au luat pe soțul meu, l-au îngropat în altă parte, în Cimitirul Eternitatea din Bariera București și mortul dumnealor este aici. Soțul meu este îngropat în altă parte.”

Acum se fac verificări la Serviciul de Medicină Legală Ploiești, pentru că este posibil ca angajații instituției să fi încurcat identitatea a două cadavre. De anchetă se ocupă polițiștii de la Investigații Criminale și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești. Se fac cercetări pentru neglijență.

În cazul cadavrului care a fost înmormântat de o familie străină se ia în discuție o posibilă exhumare.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Răzvan Fodor și Irina, vacanță de coșmar. Mulți români au mai pățit asta
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Statul vrea să controleze banii românilor. Trebuie să raporteze. Au 5 zile la dispoziție
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro