Cafeaua consumată la prima oară oferă energie pentru întreaga zi! Fie că o beți acasă sau în drum spre birou, această băutură are numeroase beneficii. Românii preferă cafeaua preparată la aparat, pentru că o pot face așa cum își doresc. Cele mai multe aparate funcționează cu apă și boabe de cafea, însă ce se întâmplă dacă pui lapte în loc de apă într-un aparat de cafea?
Pentru mulți dintre noi, cafea este licoarea magică care ne oferă doza zilnică de energie. Pregătirea cafelei perfecte poate părea unu lucru simplu la expressor. Fie că aveți unul manual sau unul automat, știți că ele funcționează cu apă atunci când preparați cafeaua. De asemenea, utilizarea corectă a acestor dispozitive va duce la prepararea celei mai aromate cafele.
Dar ce se întâmplă dacă pui lapte în loc de apă într-un aparat de cafea? În mod normal, la expressorul de cafea se pune apă. Încălzirea apei și zdrobirea boabelor de cafea asigură o cafea bună, cu acea spumă delicioasă deasupra.
Citește și: Ingredientele magice pe care să le adaugi în cafea. Va ieși foarte aromată
Dacă v-ați propus să puneți lapte în loc de apă în aparat, trebuie să vă gândiți bine înainte, pentru că nu este cea mai bună soluție. Rezultatul acestui experiment poate ajunge să fie dezastruos și dezgustător.
Laptele este un lichid greu, dar care poate strica gustul aromat al cafelei, dar și buna funcționare a aparatului de cafea. Laptele poate înfunda filtrul și nici nu vom vedea vaporii de apă atunci când cafeaua este gata, ci pur și simplu vom simți un miros greu de ars, adică lapte se va arde instant.
În plus, laptele este mai greu de îndepărtat decât apa. Așa că fie îl cureți bine din aparat în fiecare dimineață, fie grăsimea va rămâne lipită și odată cu ea bacteriile care o vor face să arate rău și să fie dăunătoare cafelei.
Citește și: Ora la care este recomandat să bei ultima cafea. E mult mai devreme decât crezi