La fiecare început de an, majoritatea oamenilor preferă să plece în țări exotice, departe de frigul din România. Cei mai mulți aleg să meargă în Thailanda, una dintre cele mai vizitate țări exotice din lume, după China. Milioane de turiști explorează anual Thailanda, pentru peisajele mirifice, dar și pentru preparatele culinare. Însă puțini știu că în Thailanda există și un restaurant care servește doar mâncare tradițională românească.
Thailanda are una dintre cele mai mari bucătării din lume, iar cei care merg acolo sunt înnebuniți după mâncărurile aromatizate cu ierburi, mirodenii și rădăcinoase. Se știe că fiecare popor are specialitățile sale culinare, așa cum se întâmplă și cu poporul românesc. Mâncărurile tradiționale de la noi din țară au ajuns să fie extrem de apreciate pe toate continentele. Și asta datorită unor români care au ales să ducă peste hotare gusturile autentice românești.
Este și cazul Danielei Milenti, o antreprenoare originară din Hâncești, care a decis să deschidă un restaurant cu specific tradițional moldovenesc în Thailanda. Împreună cu soțul ei, românca a pus bazele localului în anul 2021. Restaurantul care servește sarmale, ciorbă, ardei umpluți, plăcinte cu brânză sau mămăligă se află în orașul Phuket, și este destul de tranzitat.
Citește și: Secretul borşului de găină „ca la bunica”. Ce trebuie să faci pentru un gust ca în copilărie
Daniela Milenti a declarat că este pasionată încă din copilărie de bucătărie, iar când a avut posibilitatea să deschidă un restaurant, tânăra nu a stat pe gânduri nicio clipă. Așa a ajuns în Thailanda, unde deține un mic local cu produse tradiționale românești.
„Împreună cu soțul am deschis un mic restaurant în Phuket. Am fost surprinși plăcut de succesul pe care îl are bucătăria moldovenească în Thailanda”, a spus tânăra, conform diez.md.
Cât despre produsele care se regăsesc în restaurantul ‘Moldova’, antreprenoarea a declarat că este dificil să găsești în Thailanda brânză de vaci, borș acru, cimbru sau leuștean. De aceea, s-a apucat să pregătească acolo brânza de vaci și borșul acru, iar verdețurile le aduce direct din Moldova.
„Producem singuri brânza de vaci, fermentăm borș acru, varză și chefir, iar cimbrul și leușteanul îl aducem din Moldova”, a mai adăugat aceasta.
„Am vizitat acest loc de multe ori, pentru mic-dejun, prânz și cină. Este o mâncare grozavă, copioasă”, „Mâncarea este uimitoare, gustoasă, proaspătă. Toate preparatele sunt făcute în casă cu drag”, sunt o parte dintre comentariilor celor care au mâncat la restaurantul din Thailanda.