Avocado, fructul preferat al multora, este cunoscut pentru gustul său delicios și textura sa cremoasă, dar și pentru obiceiul său neplăcut de a se închide la culoare după ce este tăiat. Află în cele ce urmează câteva trucuri utile pentru a preveni schimbarea culorii acestui fruct.
Avocado este unul dintre acele ingrediente care pot transforma un preparat obișnuit în ceva delicious. De cele mai multe ori, aest fruct sănătos este folosit în salate, dar și întins pe o felie de pâine prăjită, alături de un ou sau brânză.
Cu toate acestea, odată ce începeți să tăiați și să feliați fructuș, aveți un interval de timp relativ scurt pentru a-l integra în rețeta dorită, înainte să înceapă să se înnegrească.
Deși nu există riscul de a avea vreo problemă de sănătate dacă mâncați acea bucată ușor pătată, când vine vorba de prezentarea unei farfurii frumoase, majoritatea oamenilor nu prea apreciază culoarea brună dobândită de avocado la scurt timp după tăiere.
Fie că adăugați avocado la un sandwich sau îl folosiți pentru salată, cu siguranță nu va fi necesar întregul fruct. Astfel, dacă păstrați cealaltă jumătate pentru mai târziu, o puteți depozita în frigider, dar modul în care o faceți este esențial pentru a vă asigura că avocadoul se va menține proaspăt.
CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă avocado, de fapt, și de unde provine cuvântul. Traducerea lui te va face să râzi, garantat!
Avocado este un ingredient iubit de mulți, dar păstrarea sa proaspătă poate fi o provocare. Iată câteva trucuri simple pentru a prelungi durata de viață a avocadoului și pentru a evita înnegrirea.
Scufundarea în apă
Puteți scufunda avocadourile întregi în apă și să le puneți în frigider. Acest lucru ajută la menținerea prospețimii în cazul în care aveți prea multe bucăți sau trebuie să plecați pentru o săptămână și lăsați acasă avocadouri proaspete!
Sigilarea cu folie de plastic
Dacă ați tăiat un avocado în jumătate, aplicați cu grijă folie de plastic pe partea galbenă. Puteți lăsa sâmburele sau să-l scoateți, dar dacă îl scoateți, asigurați-vă că apăsați ușor folia de plastic de-a lungul locului unde era sâmburele pentru a obține o etanșeizare cât mai bună.
Adăugați zeamă de lămâie sau lime
Citricele conțin antioxidanți puternici, care acționează împotriva oxigenului pentru a încetini procesul de deteriorare sau înnegrire în anumite alimente.
Pur și simplu, stropiți puțin suc de lămâie sau lime pe fructul feliat sau tăiat, apoi sigilați-l într-o caserolă ermetică. Astfel, ar trebui să amânați procesul de înnegrire pentru aproximativ o zi.
Stropiți avocado cu puțin ulei
Uleiul va ajuta și el să împiedice oxigenul să ajungă la pulpa avocadoului. Ungeți zona expusă cu ulei de măsline sau ulei vegetal pentru a crea o barieră, apoi sigilați-l într-un cvas ermetic.
Astfel, va rezista să se înnegrească pentru aproximativ o zi sau mai mult.
Depozitați avocado împreună cu ceapa
Ceapa nu este doar o adăugire gustoasă pentru prepararea guacamolelui, ci și un prieten natural al avocadoului, care luptă împotriva înegririi.
Ceapa conține compuși de sulf care, atunci când sunt eliberați, încetinesc oxidarea care generează înegrirea. Tocați o ceapă roșie, așezați-o într-un vas ermetic și plasați jumătatea de avocado deasupra.
Dacă aceste sfaturi v-au fost de ajutor, distribuiți-le și prietenilor! Sigur vor fi încântați.
CITEȘTE ȘI: De ce să nu mai arunci cojile de avocado la gunoi. Ai făcut și tu greșeala asta?