19 ian. 2024 | 12:49

Noi detalii în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Ce se întâmplă acum cu funcţionara de la Primăria Gura Vadului reţinută

News
Noi detalii în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Ce se întâmplă acum cu funcţionara de la Primăria Gura Vadului reţinută
Ferma Daclor, cuprinsă de flăcări

În cazul incendiului de la complexul turistic Ferma Dacilor, noi detalii au ieșit la iveală cu privire la situația funcționarei de la Primăria Gura Vadului, care fusese reținută inițial pentru 24 de ore. Află care a fost motivul eliberării acesteia?

Una dintre inculaptele din dosarul incendiului Fermei Dacilor, eliberată

O funcționară a Primăriei Gura Vadului, implicată în dosarul incendiului de la complexul Ferma Dacilor, a fost eliberată din arestul poliției. Inițial reținută pentru 24 de ore, femeia a fost pusă în libertate după ce Judecătoria Ploiești nu a emis un mandat de arestare preventivă înainte de expirarea termenului de reținere.

Potrivit surselor judiciare, procurorii au propus arestarea preventivă a funcționarei, însă instanța de judecată nu s-a pronunțat până la termenul limită, ora 15:00, moment la care a expirat ordonanța de reținere.

În consecință, fără un mandat de arestare emis, femeia a fost nevoită să fie eliberată din custodie. Această decizie survine în contextul unui caz de amploare, legat de incendiul devastator care a avut loc la complexul Ferma Dacilor.

Funcționara de la Primăria Gura Vadului este una dintre persoanele inculpate în acest dosar, fiind investigate circumstanțele și responsabilitățile care au condus la producerea incendiului.

CITEȘTE ȘI: Răsturnare de situație la audierile din cazul ‘Ferma Dacilor’. Cornel Dinicu are un avantaj neașteptat

Acuzațiile care i se aduc femeii

Funcționara Primăriei Gura Vadului, acuzată de abuz în serviciu în legătură cu complexul turistic Ferma Dacilor, așteaptă decizia Judecătoriei Ploiești privind propunerea procurorilor de arestare preventivă. Ea este suspectată că nu a efectuat verificările necesare înainte de a emite documentația ce atestă construcțiile din complex.

În paralel cu situația funcționarei, cazul implică și alte figuri cheie din administrația locală, inclusiv actualul și fostul edil al Gura Vadului. În timp ce angajata responsabilă cu urbanismul a fost reținută, edilul actual, Marius Sora, și fostul primar, Constantin Lungu, au fost plasați sub control judiciar.

Decizia Judecătoriei Ploiești va fi esențială în stabilirea măsurilor legale ce urmează să fie luate împotriva funcționarei. Această decizie va influența situația acuzatei, dar în același timp va reflecta modul care autoritățile locale gestionează procedurile de urbanism și construcții, cât și nerepsectarea lor.

Avocatul patronului complexului turistic Ferma Dacilor a exprimat convingerea că incendiul care a devastat pensiunea în a doua zi de Crăciun a fost un act intenționat, potrivit proprietarului, Cornel Dinicu.

Această declarație vine în contextul unei investigații în desfășurare privind cauzele incendiului. Conform afirmațiilor avocatului, există trei martori cu identitate protejată care sunt pregătiți să mărturisească faptul că flăcările care au distrus proprietatea ar fi fost provocate intenționat.

”Există trei martori, dar în acest moment, identitatea lor este confidențială, care urmează să fie audiaţi tocmai pentru a demonstra ipoteza dezvoltată de domnul Cornel Dinicu că incendiu a fost provocat de o mână criminală.

Cu siguranță sunt persoane care cunosc activitatea desfășurată la fermă, dar nu le cunosc identitatea și nu pot să vă dau detalii suplimentare”, a spus Bogdan Aanei.

CITEȘTE ȘI: Ancheta incendiului de la Ferma Dacilor se extinde. Mai multe persoane au fost duse la audieri, ce spun procurorii

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Regele Charles l-ar putea primi pe fiul său la sfârșitul lunii. E valabil și pentru Meghan?
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cutremur în cazul Caracal. A scăpat VIE de Gheorghe Dincă: Am stat 2 luni...
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro