12 ian. 2024 | 18:09

Sectorul din București care va fi un ‘oraș-parc’. Planurile care există acum în Capitală

Social
Sectorul din București care va fi un ‘oraș-parc’. Planurile care există acum în Capitală
În 2024, bucureștenii vor avea mai multe parcuri. La început de an, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a venit cu o veste bună pentru locuitorii din Militari. A început construirea Fazei 3 a Parcului Liniei. La final, sectorul 6 va arăta ca un ‘oraș-parc’.

Sectorul din București care va fi un ‘oraș-parc’

Bucureștiul este un oraș vibrant ce îmbină elemente moderne cu arhitectura istorică. Deși este extrem de aglomerată, Capitala oferă numeroase parcuri și zone verzi care contribuie la o atmosferă relaxantă. În acest an, Bucureștiul va avea un nou parc. Primăria Sectorului 6 a anunțat că va implementa conceptul de oraș-parc.

Pe rețelele de socializare, edilul Ciprian Ciucu a transmis un mesaj important pentru toți cei care locuiesc în sectorul 6. Conform acestuia, acest cartier va avea un ‘oraș-parc’. La finalul lucrărilor, parcul va avea o lungime de 4 kilometri și o suprafață totală de aproximativ 12 hectare. Astfel, bucureștenii se vor putea plimba cu bicicletele pe o pistă care se întinde de la Valea Cascadelor până la Afi Cotroceni.

Ce a anunțat edilul Ciprian Ciucu

„Implementăm conceptul de oraș-parc în tot Sectorul 6. Estimez ca pe la sfârșitul lunii martie să finalizăm Drumul Taberei. În Militari deja este în implementare și am dat deja în lucru (e în proiectare) Calea Crângași și Prelungirea Ghencea. Tehnologia folosită este ca și cum ai face un parc nou: aducem pământ fertil, tragem irigații, punem iluminat public, mobilier stradal, plantăm arbori și plante perene autohtone (trandafiri, lavandă, magnolii etc.). 

Și vorbim de hectare nu de amenajări punctuale. Folosim exclusiv culori întâlnite in natură: verdele plantelor, maroul pământului, griul sau bejul pietrelor. Conceptul prinde și atrage. Săptămâna trecuta când era cald, deja oamenii umpluseră aceste spatii deși lucrările nu sunt finalizate. Abia aștept primăvara!”, a scris primarul sectorului 6 pe pagina lui de Facebok.

Citește și: Raed Arafat, răspuns la acuzațiile lui Piedone: „Am auzit declarația și râd. Să-mi dovedească”

Parcul Liniei, cel mai mare parc deschis în București

Parcul Liniei va fi cel mai mare parc liniar din țara noastră și va cuprinde aproximativ 4,2 kilometri lungime. Acest concept cuprinde mai multe faze. Prima fază a fost finalizată anul trecut, în vară.
  • Faza 1 – cuprinsă între Lujerului și Gara Cotroceni – va avea 4,2 ha și a fost finalizat în iunie 2023, lucrările fiind demarate în luna mai a anului 2022.
  • Faza 2 – cuprinsă între Gara Cotroceni și Bulevardul Doina Cornea – va avea 2,5 ha și, conform primarului Ciprian Ciucu, va fi finalizată în această primăvară.

”Avem studiu de fezabilitate, avem proiectul, trebuie doar achiziționate servicii de lucrări”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

  • Faza 3 – cuprinsă între Lujerului și Valea Cascadelor – va fi finalizată spre finalul lui 2024.

Parcul Tudor Arghezi din Berceni, finalizat în 2023

Parcul Tudor Arghezi este amenajat la intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei cu Strada Drumul Dealul Bisericii. Parcul are o suprafață de 27.627 mp, aproximativ 2,7 ha, din care 10.000 mp vor fi spații verzi. Valoarea acestei invesititii este de aproximativ 37 milioane de lei.  Lucrările la Parcul Tudor Arghezi au fost demarate în februarie 2022.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Angajații din România s-au sucit. Nu mai vor această muncă
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
FINAL de război în Ucraina. Zelenski, anunț ISTORIC: Un sfârșit rapid și drept
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro