România este o țară foarte apreciată și iubită la nivel internațional, unde vin o mulțime de turiști anual. Este cunoscută la nivel mondial, însă sunt și oameni care nu au ajuns niciodată aici și nu cunosc prea multe detalii despre această țară. Ce a spus o polițistă engleză când a fost întrebată de capitala țării.
România este una dintre cele mai iubite țări, cu un mare potențial turistic. O mulțime de turiști ajung pe teritoriul țării noastre și au parte de experiențe plăcute aici, însă sunt și mulți care nu au auzit de aceasta sau nu dețin prea multe informații despre ea.
La fel se întâmplă și în cazul unei polițiste străine, care a șocat cu răspunsul ei. Aceasta a participat la un concurs în plină stradă, așa cum obișnuiesc să facă mulți influenceri de la noi din țară. A fost un joc de cultură generală, unde a primit mai multe întrebări.
A răspuns corect când a fost întrebată despre capitalele Spaniei și Germaniei, dar greul a venit abia apoi. A fost avertizată că va fi o întrebare grea și așa s-a dovedit. Întrebată despre capitala României, aceasta a oferit un răspuns complet eronat- Bratislava.
Bratislava este, de fapt, capitala Slovaciei. Polițista nu a oferit un răspuns corect fie pentru că nu a auzit niciodată de București, fie pentru că nu a putut reține acest oraș. Răspunsul ei, însă, i-a surprins pe cei din mediul online.
România este o țară foarte cunoscută, iubită de o mulțime de oameni. Turiștii o apreciază pentru frumusețea ei, pentru locurile magice și speciale și nu ezită să își spună părerea despre acestea.
Majoritatea străinilor spun că românii sunt foarte primitori și îi fac să se simtă atunci când vin în excursie. Totuși, un minus ar fi atitudinea șoferilor agresivi, dar și drumurile, care lasă de dorit uneori, în unele zone.
Totuși, cei care au plecat din țară spun că nu vor să mai revină aici pentru nimic în lume. Se bucură de excursie, vin cu drag în vizită, dar nu iau în calcul să mai locuiască vreodată aici.
”Îmi place Romania. Dar, ca orice țară, are binele ei și nu atât de bine. Există multă frumusețe și istorie aici. Majoritatea oamenilor sunt prietenoși. Singura mea antipatie este starea drumurilor și șoferii. E înfricoșător”, a spus cineva.
”Cea mai bună descriere a României este următoarea (cu ajutorul unui prieten care locuiește la Iași): România este o țară frumoasă, dar din păcate este plină de români”, a comentat un alt expat.
”M-am născut în România și am trăit ultimii 48 de ani în SUA. Iubesc România, dar nu m-aș întoarce înapoi din cauza îngrijirilor medicale, în special pentru vârstnici și din cauza birocrației”, a spus un alt utilizator.
”Este o țară foarte frumoasă. Orașe frumoase, peisaj rural minunat și oameni calmi. Ceea ce îmi lipsește sunt activitățile de seară, care sunt rare, mai ales iarna”, a spus cineva.
În ultimii ani, numărul asiaticilor care au obținut locuri de muncă în România a înregistrat o creștere semnificativă, dublându-se în perioada menționată. Această schimbare demografică a adus cu sine un interes sporit pentru gastronomia asiatică, inclusiv pentru bucătăria indiană, chinezească și turcească.
Acest fenomen a generat o creștere semnificativă a afacerilor din sectorul culinar, cu restaurante și localuri asiatice care și-au extins prezența pe piață.
Odată cu sosirea asiaticilor în țara noastră, s-a produs și o diversificare a opțiunilor gastronomice, oferind consumatorilor români o gamă mai bogată de experiențe culinare. Astfel, restaurantele asiatice au devenit destinații din ce în ce mai populare, contribuind la dezvoltarea sectorului culinar.
În decursul ultimilor doi ani, s-a observat o creștere semnificativă în numărul asiaticilor care dețin carte de muncă în România, cifrele ajungând să se dubleze și să atingă aproape 93.000 de persoane.
Această comunitate diversă este activă predominant în sectoare precum turismul, livrările și construcțiile, iar tot mai mulți dintre aceștia decid să-și deschidă propriile afaceri pe teritoriul țării noastre.
Majoritatea migranților asiatice angajați în România provin în principal din Turcia, Nepal și Vietnam, și sunt implicați în domenii variate precum construcțiile, fabricile sau restaurantele. Această muncă este adesea esențială în sectoarele menționate, contribuind la dezvoltarea acestora.
Dintre migranții care s-au integrat pe piața muncii românească, indienii ocupă un loc special. În cazul lor, motivul predominant pentru a alege România ca destinație este studierea, în special în domeniul medical.
Această opțiune evidențiază diversitatea motivelor care îi aduc pe asiatici în țara noastră, iar România devine o destinație atractivă pentru cei interesați de învățământul superior, în special în domenii specifice, cum ar fi medicina.