Ai crede dacă ți s-ar spune că ai fiert greșit carnea de pui până acum? Când vorbim despre gătit, acest proces este unul dintre cele mai simple, pentru gospodinele cu experiență a devenit deja un gest reflex, însă există o eroare pe care o fac cele mai multe, fără să își dea seama.
Etapa de fierbere a cărnii este esențială când vrem să preparăm multe dintre rețetele preferate ale românilor, de la supe până la fripturi. Pare un proces banal, la care nu se poate da greș, însă foarte multe gospodine, chiar și cele cu multă experiență în bucătărie, fac o mare eroare, fără să își dea seama.
Crezând că vor scurta timpul de preparare, multe pun carnea de pui în apă caldă sau care deja fierbe. Bucătarii profesioniști trag un semnal de alarmă, explicând de ce nu ar trebui să facem niciodată asta. Carnea trebuie pusă la fiert în apă rece. Dacă temperatura lichidului este mare, aceasta se va altera.
Te-ar putea interesa și: Vedeta TV care prepară propria rețetă de pui cu bere. A ajuns virală pe internet
Carnea trebuie să se încălzească odată cu apa, la foc mic. Doar așa putem fi siguri că va fi fragedă și gătită uniform. Ca să ne asigurăm că este făcută ca la carte, carnea ar trebui să atingă cel puțin 75 de grade Celsius. De mare ajutor, în acest caz, poate fi un termometru special.
Pieptul de pui se fierbe în jur de 20 de minute, pulpele au nevoie de o jumătate de oră, iar o carcasă de pui pe care vrem să o folosim într-o supă sau ciorbă se ține la fiert în jur de o oră și jumătate. Timpii se modifică în funcție de proveniența cărnii. Puiul de curte se va face mai greu, cel cumpărat din supermarket, mai repede.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să înlocuieşti carnea în salata de boeuf. Va fi mult mai gustoasă, ingredientul e banal
:format(webp):quality(80)/https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2024/01/Ai-fiert-gresit-carnea-de-pui-pana-acum.-Eroarea-pe-care-o-fac-cele-mai-multe-gospodine-1-1024x683.jpg)
Foto: Profimedia
Bucătarii profesioniști au dezvăluit o altă greșeală pe care o fac multe gospodine: amestecă puiul în timp ce este la fiert. Carnea nu trebuie „deranjată” în timpul preparării, așadar, renunță la acest obicei.