Pare un preparat banal, o garnitură simplă, la care nu au cum să dea greș nici cei care nu au prea multă experiență în bucătărie, însă realitatea este diferită. Află, din rândurile de mai jos, care este greșeala pe care o fac aproape toate gospodinele cu piureul de cartofi. Un bucătar celebru și-a dezvăluit secretul.
Un bucătar celebru susține că există o greșeală pe care o fac aproape toate gospodinele cu piureul de cartofi.
Dacă vrei să transformi o garnitură banală într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, cu o textură cremoasă, fără cocoloașe, trebuie să urmezi câteva trucuri și recomandări. Bucătarul a împărtășit sfaturile sale de top.
Andrew Rudd, fondator al Medley, a crescut într-o fermă din County Offaly, Irlanda. Acolo a învățat cele mai importante trucuri și sfaturi, pe care le aplică și astăzi când gătește.
„În copilărie, crescând într-o fermă de porci din Co. Offaly, am învățat valori importante de la părinții mei care mi-au rămas alături de-a lungul vieții mele de adult. M-au învățat diferența dintre bine și rău și mi-au insuflat dragostea pentru mâncare și producția agricolă durabilă”.
Potrivit acestuia, o mare greșeală pe care o fac gospodinele este faptul că prepară piureul chiar înainte de a-l pune pe masă pentru familie și musafiri: „Îți poți pregăti piureul de cartofi și cu o zi înainte de a-l servi.”
Andrew a spus că unul dintre sfaturile sale de top pentru un piure fin și cremos este folosirea unui blender de mână.
„Un blender de mână sau o paletă sunt instrumente grozave, mama și tata le-au folosit de ani de zile. Ia o cratiță mică și adaugă smântână, lapte, sare, piper și nucșoară. Pune cartofii pe foc și adaugă treptat acel amestec cu o spatulă”.
Te-ar putea interesa și: Cum să faci piure de cartofi pufos, exact ca în reviste. Singurul ingredient care face diferența
Cheia pentru a ști că piureul tău de cartofi este gata se rezumă la obținerea texturii potrivite, iar pregătirea banalei garnituri cu mult în avans față de momentul servirii înseamnă că nu vom mai fi contra cronometru și ne vom putea concentra mai bine pe micile detalii.
„Ar trebui să fie frumos și neted. Când simțiți că aveți textura potrivită, atunci sunteți gata să îl serviți. Este o idee grozavă să gătiți piureul cu o zi înainte”, a explicat bucătarul.
Te-ar putea interesa și: Cartofii pe care să-i folosești pentru cel mai gustos piure. Bucătarii celebri știu acest truc