Dacă vrei să îți încânți familia și musafirii cu adevărate delicii culinare, preparate fără prea mult efort, merită să încerci aceste trei rețete de fursecuri pentru Crăciun. Sunt simplu de făcut, pot fi o activitate frumoasă și pentru cei mici.
Zilele ce preced Crăciunul sunt, pentru gospodine, cele mai aglomerate. Atunci se decorează casa, se împodobește bradul, se fac sarmalele, cozonacii, friptura, cârnații și restul preparatelor tradiționale ce nu au cum să lipsească de pe masa aranjată pentru familie și musafiri.
Dacă vrei rezultate delicioase, cu efort minim și timp scurt de preparare, merită să încerci aceste trei rețete de fursecuri pentru Crăciun.
Topim ciocolata și untul la bain marie. Separat, batem ouăle cu zahărul și le turnăm peste amestecul de ciocolată. Peste această compoziție se toarnă făina, sarea și praful de copt.
Amestecăm bine până la omogenizare. Aluatul cremos se ține în frigider în jur de trei sau patru ore.
Se formează biluțe de dimensiunea unei nuci, se trec prin zahăr tos și apoi prin zahărul pudră. Se pun apoi pe o tavă pe care am pus hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Vor fi gata în aproximativ zece minute.
Te-ar putea interesa și: Fursecuri cu aromă tradițională de Crăciun. Ingredientul care le dă un gust răcoritor
Folosind un mixer, amestecă bine untul (la temperatura camerei) cu zahărul pudră și vârful de cuțit de sare. După ce obții o compoziție spumoasă, adaugă oul și presară puțină făină, până când devine o pastă omogenă.
Se adaugă apoi două linguri de cacao și se amestecă bine. Adăugăm făina. Se ține apoi aluatul în frigider, cel puțin o jumătate de oră.
Se pregătește blatul de lucru și se întinde aluatul, cu ajutorul unui sucitor. Vine apoi momentul preferat al celor mici: folosirea formelor inedite pentru decuparea biscuiților. Vor fi gata în zece minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Te-ar putea interesa și: Rețeta simplă și ieftină a Marthei Stewart pentru fursecuri. Ingredientele magice pe care le folosește
Se amestecă ingredientele din lista de mai sus, mai puțin zahărul și magiunul. Aluatul obținut se ține cel puțin o jumătate de oră la frigider.
Pornim cuptorul și îl setăm la 180 de grade Celsius. Până ajunge la temperatura aleasă, ne apucăm de cornulețe.
După ce le modelăm, „se așează în tava pe care am pus hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 25-30 de minute. Sunt gata atunci când încep să capete ușor o culoare aurie. Când sunt fierbinți, se tăvălesc prin zahăr pudră și se pot păstra în cutii metalice (după ce s-au răcit)”, potrivit Prăjiturici și altele.